Hava Durumu

Zuckerberg, Trump'ın yanında yer aldı! 'Sosyal medya platformları gerçeğin yargıcı olmamalı'

Twitter'ın Trump'ın paylaşımına 'bilgiyi doğrulama' etiketi eklemesinin ardından başlayan tartışmayla ilgili konuşan Zuckerberg, "Sosyal medya platformları gerçeğin yargıcı olmamalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Zuckerberg, Trump'ın yanında yer aldı! 'Sosyal medya platformları gerçeğin yargıcı olmamalı'

Twitter'ın sosyal medya platformlarında dezenformasyonları önlemek için uygulamaya başladığı "bilgiyi doğrulama" etiketi, Salı günü Trump'ın tweetlerine de uygulandı. Bunun üzerine ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'ı "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak" ve "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ile suçlayarak, sosyal medya platformlarını kapatmakla tehdit etmişti.

Trump'ın kapatma tehdidinin ardından konuyla ilgili Fox News'e açıklama yapan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, "sosyal medya platformları gerçeğin yargıcı olmamalı" dedi.

Zuckerberg, "Bu konuda Twitter'dan farklı bir politikamız var. Ben sadece Facebook'un, insanların çevrimiçi söylediği her şey konusunda gerçeğin yargıcı olmaması gerektiğine güçlü bir şekilde inanıyorum. Genel olarak, özel şirketler muhtemelen olmamalı, özellikle bu platform şirketler, bunu yapacak pozisyonda olmamalı" ifadelerini kullandı.

JACK DOSREY: ŞEFFAFLIK BİZİM İÇİN KRİTİK

Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey, Zuckerberg'e açıklamalarıyla ilgili verdiği yanıtta, küresel olarak seçimlerle ilgili yanlış ve çarpıtılmış bilgilere işaret etmeye devam edeceklerini söyleyerek, "Bu bizi gerçeğin yargıcı yapmaz. Amacımız çelişen ifadelerin noktalarını birleştirmek ve ihtilaflı bilgileri göstermek, böylece insanlar kendileri bir yargıya varabilir. Bizim daha şeffaf olmamız kritik çünkü insanlar eylemlerimizin nedenini açıkça görebiliyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.