Hava Durumu

Hemşirelerin emekleri inatla görülmüyor

12-18 Mayıs tarihleri arası sağlık çalışanları arasında Hemşirelik Haftası olarak kutlanıyor. Ülkemizde de yüzbinlerce hemşire, çok zor koşullarda mesleğine tutkuyla, sevgiyle sağlık hizmetlerine katkı sağlıyor. Ancak ne yazık ki değerleri hakkıyla bilinemiyor

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hemşirelerin emekleri inatla görülmüyor

Yazarımız Lale Akasoy bugünkü köşesinde sağlık hizmetlerinde önemli yerleri olan hemşirelerin sorunlarına değindi.12-18 Mayıs tarihlerinin 'Hemşirelik Haftası' olarak kutlandığını hatırlatan Akasoy Türkiye'deki yüzbinlerce hemşirenin mesleğine yaptıkları can-gönülden hizmetlerin, sağlık yöneticiler tarafından inatla görülmediğini söyledi.

 

BÜTÜN 'YALAKALAR' SÖZ SAHİBİ OLDU

Sistemde ciddi manada adam kayırma, torpil sorunlarının yaşandığına değinen Akasoy "Liyakat, yani işini doğru yapıp yapmamaya dayalı bir sistem olması gerekirken, sadece "Müdire Hanımlar"ın keyfine göre yürüyen bir sistem kurulunca; bütün "sosyopat"lar, yalakalıkla hastanelerde sağlık hizmetlerinde kimin nereden alınıp, nereye verileceğine dair söz sahibi olmaya başladılar...İşini severek yapanlar, mesleğine bağlı olanlar bazen alenen cezalandırılmıyor da değil hani" ifadelerini kullandı.

 

Baş hemşirelik makamı neden kaldırıldı?

Bazı müdire hanımların 'casusluk ağı' nasıl işliyor?

Sektördeki 'yalakalık sisteminin' iç yüzü...

LALE AKASOY'UN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.