Hava Durumu

İbrahim Haskoloğlu tutuklandı!

Twitter ve Youtube gibi sosyal medya platformlarında habercilik yapan gazeteci İbrahim Haskoloğlu, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Haskoloğlu, “Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği” iddiasıyla gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı, Haskoloğlu için şikayette bulunmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İbrahim Haskoloğlu tutuklandı!

"Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği" iddia edilen gazeteci İbrahim Haskoloğlu, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Haskoloğlu akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Haskoloğlu, 12 Nisan'da sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlikleri kartlarını paylaşmıştı.

Gazeteci Haskoloğlu, yaptığı paylaşımında "Yaklaşık 2 ay önce yayındayken bana bir hacker grubu ulaştı. E-Devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hala da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil." ifadelerini kullanmıştı. Bu paylaşımların ardından İçişleri Bakanlığı Haskoloğlu hakkında şikâyetçi oldu ve İbrahim Haskoloğlu gözaltına alınarak, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

"Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği" iddia edilen İbrahim Haskoloğlu akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.