Hava Durumu

İmamoğlu suç duyurusunda bulunmuştu! Önemli gelişme

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE görüntülerinin servis edilmesine ilişkin olayda İl Emniyet Müdürlüğü’nde MOBESE’den sorumlu ilgililer hakkında soruşturma izni vermediği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2022 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2022 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İmamoğlu suç duyurusunda bulunmuştu! Önemli gelişme

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’daki yoğun kar yağışı sırasında İngiliz Büyükelçi ile yediği yemek çok konuşulmuştu. Paylaşılan MOBESE görüntüleri sonrasında da İmamoğlu tepki göstererek suç duyurusunda bulunmuştu. Gelen son dakika bilgisine göre İstanbul Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü’nde MOBESE’den sorumlu ilgililer hakkında soruşturma izni vermedi.

İstanbul Valiliği’nin görüntülerin KGYS kamerasından alınmadığı sonucuna ulaşarak ilgililer hakkında soruşturmaya izin vermediği öğrenildi.

İMAMOĞLU’NUN AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

İmamoğlu'nun avukatları karara itiraz etti. Avukatların yaptığı açıklamada görüntülerin KGYS kamerasına ait olduğu vurgulanarak “Belediyelerin turizm, trafik gibi değişik amaçlarla kullandığı, kamuya açık yayınlanan görüntü ve kamera sistemlerinin KGYS kameraları ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olay yerinde ve o açıyı gören İBB'ye, Sarıyer Belediyesi'ne, işyerlerine ait başka bir kamera bulunmamaktadır. Soruşturma konusu görüntülerin alınabileceği bir başka kamera bulunmamaktadır. Görüntülerde görünen kablo, KGYS kamerasının önünden geçen kablodur ve bu da görüntülerin KGYS kamerasından alındığını doğrulamaktadır” denildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.