Hava Durumu

Instagram kayıp çocuklar için harekete geçiyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kaybolan ve kaçırılan çocuklar için harekete geçiyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2022 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2022 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Instagram kayıp çocuklar için harekete geçiyor

Instagram, çarşamba günü Küresel Kayıp Çocuklar Günü’ne özel yeni özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, kullanıcıların bölgelerindeki kayıp çocukların bildirimlerini görmelerini ve paylaşmalarını sağlayacak.

Kullanıcıların bölgelerindeki kayıp çocuklar için ‘Amber Alerts’ özelliğini başlattığını duyurdu. Amber Alerts, Amerika'da kayıp çocuklar için verilen ilan anlamına geliyor.

Yeni özellik sayesinde, arama alanında olan kullanıcılar için Instagram akışında bir uyarı olacak. Uyarıda, bir resim, açıklama ve kaçırma olayının yeri gibi bilinen tüm bilgileri içerecek. Sonrasında isteyen kullanıcılar haberi yaymak için uyarıyı paylaşacak.

Özellik, ilk olarak ABD‘de ve diğer 25 ülkede kullanıma sunuluyor. Ayrıca şirket, ilerleyen zamanlarda bu özelliği daha fazla ülkeye genişletmeyi planlıyor. Şirket, Instagram’da Amber uyarısı alan kullanıcıların yakınlarında, bir aramanın olduğunu belirtti.

Ek olarak platform, bir kullanıcının profilinde listelenen şehir, açıksa IP adresi ve konum hizmetleri gibi mevcut bilgileri kullandığını söylüyor. Bunun nedeni ise uyarıların kime gösterileceğini belirlemek.

Özellik, önümüzdeki birkaç hafta içinde Arjantin, Avustralya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Ekvator, Yunanistan, Guatemala, İrlanda, Jamaika, Kore, Litvanya, Lüksemburg dahil olmak üzere pek çok ülkede kullanımda olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.