Hava Durumu

İYİ Partili Özel: Hani ağaçlar kalacaktı?

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, şehir merkezinde yapımına başlanan Millet Bahçesi’nde genç ve yeşil ağaçların Yenişehir Belediyesi’nin kontrolünde kökünden kesilerek katledilmesine sert tepki gösterdi. Özel: “Millet Bahçesi Projesi için yeşilliğin bol tutulacağı söylenmişti” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Partili Özel: Hani ağaçlar kalacaktı?

Haber: Onuralp ÖZALP

Yenişehir’de aylardır yapımı yılan hikayesine dönen Millet Bahçesi Projesi konusunda tartışmalar bitmiyor. Yenişehir merkezinin nefes aldığı, Millet Bahçesi olarak adlandırılan parkta, onlarca genç ve yeşil ağaç kesildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, “Yenişehir Belediyesi’ni yönetenlere ve bu ağaç katliamına müsaade edenlere yazıklar olsun” dedi.

GÖZ GÖRE GÖRE…

Osmangazi Lisesi ile santral parkın içinde yer alan yeşil ağaçların binlerce kuşa ve canlıya ev sahipliği yaptığını dile getiren Ercan Özel, “Yoğunluğu ile halkın nefes aldığı bir alan olarak kullanılıyordu. Birkaç yıldır otopark olan kullanılan ve ilçenin önemli bir sorununa çözüm olan 14 bin metrekarelik alan Millet Bahçesi yapılacak denilerek adeta göz göre göre yok ediliyor” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’YE ATIFTA BULUNDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İnsan ve doğa katillerine hayat zindan edilmelidir” sözlerini hatırlatan Özel, “MHP’li bir belediyenin ağaç katliamına ev sahipliği yapması Yenişehir Belediyesi’nin nasıl bir yönetim anlayışına sahip olduğunu ve olayın vahametini açıkça bir kez daha ortaya koymaktadır” açıklamasında bulundu.

İLÇENİN AKCİĞERİ

Özel, “Millet Bahçesi Projesi için Yenişehir Belediyesi’nin yapmış olduğu basın açıklamalarında, bu bölgenin ilçenin akciğeri olacağı, yeşilliğin bol tutulacağı ve vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir yer olarak planlandığı belirtilmişti. Ama ilk icraat olarak taptaze canlı ve yeşil ağaçların canına kıyılması ilçemizin nasıl bir zihniyet tarafından yönetildiğini bizlere acı bir şekilde gösteriyor. Maalesef kültür yoksunu, doğa düşmanı bu anlayış, Yenişehir’de yaşam alanlarımızı, nefes alanlarımızı ve geleceğimizi yok ediyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.