Hava Durumu

İznik Gölü'ndeki balık ölümleri korkutuyor

İznik Gölü kıyılarına ölü balıkların vurması bölge halkını tedirgin ederken, vatandaşlar yetkililerden bir an önce geniş çaplı araştırma yapılmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2017 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İznik Gölü'ndeki balık ölümleri korkutuyor

İznik Gölü'ndeki balık ölümlerinin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde balıkların kurulan tuzaklardan kaynaklı öldüğü açıklanırken, Çakırcalı vatandaşlar ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda çevrecilerden destek istedi. Sahile vuran İsrail sazanlarını görüntüleyen köylüler, 'çevreciler nerede gölde oksijen bitiyor' diye çağrıda bulundu. Göldeki balık ölümlerinin bir an önce araştırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, büyük tedirginlik yaşadıklarını dile getirdi.

KİRLİLİKTEN DEĞİL TUZAKLARDAN 

Geçtiğimiz günlerde İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaşanan balık ölümlerinin kirlilikten değil, göle kurulan tuzaklardan olduğunu belirterek "İznik Gölü'nde balıkları öldürecek kadar bir kirlilik olmadığı yapılan analiz ve incelemeler neticesinde ortaya çıkmıştır. Bu balıklar genelde bizim saka gibi ve diğer balık tutmak için konulan tuzak diye tabir ettiğimiz araçlar yüzünden oluyor. Farkındaysanız başka bir türden ölü balık göremiyoruz. Eğer suda kirlilik olsaydı bizim kızılkanat diye tabir ettiğimiz balıklar, sarıbalıklar, akbalıklar, yayın balıkları da kıyılarda görürdük" ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.