Hava Durumu

Johnny Depp’in popülerliği düştü

Sosyal medya verilerine göre Amber Heard ile aralarında olan karalama davası sırasında yoğun destek gören Karayip Korsanları yıldızının popülerliği bir anda düştü

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2022 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2022 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Johnny Depp’in popülerliği düştü

Johnny Depp'in popülaritesi karalama davasında eski karısı Amber Heard'a karşı kazandığı yasal zaferin ardından ABD'li yetişkinler arasında düştü.

Depp, 2018 Washington Post makalesinde kendisini taciz ettiğini ima ettiği iddiasıyla Heard'a 50 milyon dolarlık dava açmıştı. Heard’de, aktör 100 milyon dolarlık bir karşı dava açtı. Altı hafta boyunca ifadeler alındıktan  sonra 1 Haziran'da jüri Depp'in tarafını tutarak Heard'i iftiradan sorumlu buldu. 

Karayip Korsanları yıldızının duruşma ortasında ve sonrasında sosyal medyadaki ezici popülaritesi, Depp için olumlu bir tablo çizerken veriler biraz farklı bir hikaye anlatıyor. 

Morning Consult veri şirketi tarafından toplanan istatistiklere göre 59 yaşındaki yıldızın popülaritesi, özellikle baby boomers ve erkekler arasında, dava sonrasında önemli ölçüde düştü.

Nisan ayında yapılan bir ankette, Depp hakkında çok veya biraz olumlu görüşe sahip ABD'li yetişkinler yüzde 68'e çıktı. Ancak Haziran ayında bu sayı yüzde 56'ya düştü. Baby boomers kuşağında ise bu oran Nisan’da yüzde 59’ken bu ay yüzde 37’ye geriledi.  

Depp'in genç katılımcılar arasındaki tercihi, görünüşe göre neredeyse aynı kaldı ve Z kuşağı arasında Nisan ayındaki yüzde 72'den yalnızca iki puanlık bir düşüş oldu. Y kuşağında da benzer bir eğilim görülerek yalnızca yüzde 6’lık bir düşüş kaydedildi. 

Erkeklerin Depp'e yönelik olumlu görüşleri, Nisan ayında yüzde 67'den Haziran'da yüzde 52'ye düştü. Kadınların görüşleri sadece dokuz puanla daha küçük bir düşüş gördü. Aktörün popülaritesi en büyük darbeyi Demokratlar arasında alarak yüzde 70’ten yüzde 55’e düştü. Bağımsızlar da ise yüzde 68’den yüzde 55’e gerilerken Cumhuriyetçilerin olumlu görüşleri yüzde 65’ten yüzde 57’ye düştü.  

Verilere rağmen Depp kariyerinde ilerlemeye devam ediyor. Aktörün Jeff Beck ile ortak olan albümü 18’den iki yeni şarkı yayınlandı. Albümün 15 Temmuz’da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.