Hava Durumu

Kadın cinayetlerinde medya dili

Kadın cinayetlerinde medya dilini eleştiren yazarımız Gül Kolaylı, Bursa'daki bir cinayetin haberi üzerinden analizde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 08:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kadın cinayetlerinde medya dili

Kadın cinayetlerinde haber dilinin çok önemli olduğunu ifade eden Gül Kolaylı, kadın cinayetlerini meşru gösteren bir dil kullanılmasının tehlikelerine değindi.

İnegöl ilçesinde Cihan E. (36) ile eşi Hatice E. (23) arasında sabah saat 07.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Cihan E., 2 çocuğunu yan odaya götürerek karısını tabancayla öldürdü.

Sabah televizyonda bir kanalda haberleri izliyorum...  Haberin altındaki kuşakta "Cinnet geçiren koca karısını öldürdü" yazıyordu... Cinnet kelimesinin Türkçedeki karşılığı i delilik...  Delilik bir akıl hastalığıdır...  Hani eski TCK'ya göre 46'lık denirdi ya raporlu olanlara... Hah, işte onlar gibi! Kadın cinayetlerinin cinnet / delilik adı altında bir nevi masumiyet yüklenmesi kabul edilemez...

 "Aşk cinayeti"; "Kıskançlık cinayet"; "Töre cinayeti"; "Namus cinayeti" adı altında yapılan haberleştirmeler, katile masumiyet hatta haklılık yükleyen ifadeler külliyen yanlıştır.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.