Hava Durumu

Kadir Gecesi hakkındaki rivayetler nasıl anlaşılmalıdır?

Bugün Kadirt Gecesi.Yani Kuran'ı Kerim'in yer yüzüne indirilmeye başlandığı günün yıl dönümü.Kadir Gecesi Kur'an'da belirtildiğine göre, içerisinde kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kadir Gecesi hakkındaki rivayetler nasıl anlaşılmalıdır?

Kur'an Ramazan ayında (Bakara,185) ve bu gecede indirilmiştir (Kadir,1). Kadir gecesinin Ramazan ayında olduğu kesindir. Ancak hangi güne tekabül ettiği konusunda faklı rivayetler vardır.

Zirr b. Hubeyş anlatıyor: "Ubey b. Ka'b (r.a.)'a; İbn Mes'ud (r.a.)'un, "Bütün sene geceleri kalkan kimse kadir gecesine tesadüf edebilir." sözünü hatırlattığımda, bana şu cevabı verdi: "Kendisinden başka ilah olmayan Yüce Allah'a yemin olsun ki, kadir gecesi Ramazan ayındadır. Rasulüllah bize, o geceyi değerlendirmemizi emretmiştir. Bunun emaresi, o gecenin sabahında güneşin beyaz ve ışınları gözü almayacak şekilde doğmasıdır."

Kandil gecelerine ait özel bir namaz veya ibadet şekli var mıdır? Mübarek geceleri nasıl değerlendirmek gerekir?

Hz. Peygamber, mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini talep etmiştir. Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsedilmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çeki düzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla Müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.