Hava Durumu

Karbonatın mucizelerini biliyor musunuz?

Halınıza yağ döküldü, yumuşatıcınız bitti, saçlarınızdaki kepeklerden bir türlü kurtulamıyorsunuz... İşte size pratik çözümler.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Karbonatın mucizelerini biliyor musunuz?

Evinizde hamam böcekleri ya da karınca varsa yarı karbonat yarı şekerle hazırladığınız karışımı evin belli köşelerine yerleştirin. Böceklerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Kepekten bir türlü kurtulamayanlar içinde karbonat birebir. Karbonatla saçlarınıza masaj yapın ve sonrasında yıkayın. Bunu 6 kere tekrarlatın. Saçlarınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Su ve karbonatla yapacağınız karışımı koltuk altınıza sürerseniz ter kokusunu önleyecektir. İşte size doğal bir deodorant!

Yine gümüşlerinizi parlatmak için de karbonat ucuz bir temizleyici.

Karbonat ve sudan hazırladığınız karışımla yüzünüze maske de yapabilirsiniz.  Birkaç dakika bekleyin ve yıkayın. Şampuanınızın içine koyacağınız bir miktar karbonat saçlarınızı yumuşacık yapacak.

Sürekli tıkanan lavabolar canınızdan bezdirdi mi? Bol miktarda karbonat dökün ve üzerine kaynar su ekleyin. Tıkanıklıkların açıldığını göreceksiniz.

Yumuşatıcınız mı bitti? Çeyrek su bardağı karbonatı yumuşatıcı yerine kullanabilirsiniz.

Banyo fayanslarındaki küf lekeleri için yarım litre suda 2 yemek kaşığı karbonatı çözdürün ve bu su ile fayansları silin.

Halınıza yağlı bir yemek döküldü, sakın panik yapmayın! Hemen üzerine karbonat dökün ve bir fırça ile fırçalayın.

Buzdolabınızdaki istenmeyen kokular için de bir kaba koyduğunuz karbonatı dolabın içine yerleştirin. Kötü kokuların yok olduğunu göreceksiniz.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.