Hava Durumu

Karsan'dan Jest'e Plus Hamle

Kent içi toplu ulaşım ihtiyaçlarına yönelik ürettiği araçlarla tanınan Karsan, 2013 yılında piyasaya sürdüğü Jest modelinde bir takım değişiklikler yaparak Jest+ (Plus) olarak yeniden tasarladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Karsan'dan Jest'e Plus Hamle

Karsan, ailesinin en son üyesi yeni Jest+'yı görücüye çıkardı. Jest'i ilk kez 2013 yılında görücüye çıkaran Karsan, 4 yıl aradan sonra piyasaya yeni Jest+ ile giriş yaptı. Yeni Karsan Jest+, Jest modelinin başarılı özelliklerini devam ettirirken, detaylarda geliştirilmiş özellikleriyle ön plana çıkıyor. 4 yılda 5 bin adeti aşan bir üretim ve satış miktarını yakalayan Jest'in, sürücü ve yolcular tarafından beğeniyle karşılanan özellikleri sürdürülürken, Jest+ ile bu başarı bir adım daha ileriye taşınıyor. Karsan Jest+'nın geliştirilme sürecinde, "kaptanlardan", bayilerden ve yolculardan alınan geri bildirimlerin ön planda tutulması, Karsan'ın müşteri odaklı yenilikçi yapısını tekrar gözler önüne seriyor.

ENGELLİ DOSTU

2013 yılında yollarla buluşturduğu Jest ile engelli erişimine uygun bir minibüsü hayata geçirerek hem bir ilke imza atan hem de insan hayatına verdiği değeri gösteren Karsan, yeni Jest+ ile de aslında yük taşıma amacıyla üretilen panelvanlardan geliştirilerek yolcu taşıma aracına dönüştürülen ürünlere sahip rakiplerinden kesin ve net bir biçimde ayrışıyor.

TASARIMSAL YENİLİKLER

Birçok kaptanın Jest'e uyguladığı siyah zeminli far grubu ve radyatör ızgarası, Karsan Jest+'ya fabrika üretiminden itibaren adapte edilirken, yeni LED gündüz farları modern görünüme katkıda bulunuyor. Daha büyük Karsan logosu ve öndeki Karsan yazısı da, Jest'e duyulan gururu gözler önüne seriyor. Ayrıca yolcular arasındaki tanınırlığı artırmak adına arka bölümde de Karsan ve Jest+ yazıları büyütülürken, yine kaptanların bolca yaptığı cam altı çıta uygulaması, Jest+'da yerini alıyor.

VERİMLİLİK ARTIŞI

Geçtiğimiz yıl devreye alınan yeni şanzıman sistemi sayesinde tırmanma kabiliyeti yüzde 15 artırılan Jest+'nın, tıpkı Jest'te olduğu gibi Euro 5 normlarını karşılayan ve AdBlue katkısına gereksinim duymadan bu normları yakalayabilen, düşük yakıt tüketimine sahip FPT motoru, kaptanların cebini korumaya devam ediyor. Yeni geliştirilen arka aks sayesinde, aks taşıma kapasitesi 2300 kg'den 2500 kg'ye çıkarılan Jest+'nın arka bölümünde artık bağımsız süspansiyon sistemine yer veriliyor. Viraj denge kolları sayesinde virajlarda gövde salınımı düşürülerek yol tutuşu artırılan Jest+, İngiltere'de 500 bin km'lik ağır yol şartları testinden başarıyla ayrılmasıyla da ön plana çıkıyor. Öte yandan Hexagon tarafından da Karsan Jest+'nın arka aks sistemi, 3 milyon kilometre testini de başarıyla tamamladı.

DAHA GENİŞ KAPI

Bununla beraber, Karsan Jest+ ile kapı sistemi revize edildi ve daha dayanıklı ve daha geniş bir sistem kullanılarak yüksek performanslı bir çalışma prensibi elde edildi. Ayrıca yeni otobüs tipi engelli rampası sayesinde engelli, çocuk ve yaşlı yolcuların iniş-binişleri önemli ölçüde kolaylaştırıldı. İç mekanda daha dayanıklı sünger yapısına ve yeni kumaş desenlerine sahip koltuklara yer verilirken, sürücünün arkasındaki koltuklar da artık aracın ön bölümüne bakıyor.

FİYATI 130 BİN LİRA

Servis edilebilirliğin kolaylaşması için akü de koltuk altından bagaja alınırken ikinci akü opsiyonel olarak sunuluyor olacak. Dileyen müşteriler sürücü kliması, ısıtmalı ön cam ve ilave ön ısıtıcıyı da ekstra olarak satın alabilecek. 130 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan yeni Karsan Jest+, 2 yıl ya da sınırsız kilometre garantisiyle de kaptanların yüzünü güldürecek.

ELEKTRİKLİ OTOBÜS HEDEFİ

Karsan CEO'su Okan Baş, "Jest'in elektrikli versiyonunu ilk kez Hannover Fuarı'nda sergiledik. Geçtiğimiz ay ise yine Karsan'ın Avrupa'ya açılım hedefleri doğrultusunda Madrid Belediyesi'nde elektrikli aracımızı gösterdik. Bu noktada Madrid Belediyesi, şehrin en yoğun ve turistik bölgesinde kullanmak üzere 18 adet araç ihalesi açacak. Biz de elektrikli Jest'i, Madrid'in tarihi sokaklarında göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. Karsan'ın modern, esnek ve yüksek kalite standartlarında hizmet veren üretim tesisinde, 2017'nin sonundan itibaren 3 yıl süreyle 900 adet elektrikli otobüsün üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

GÖZLER ABD POSTA SERVİSİ'NDE

CEO Okan Baş, "ABD Posta Servisi'nin "Yeni Nesil Posta Dağıtım Aracı" sürecine ilişkin sunduğumuz teklif ihale mercii tarafından kabul edildi. Bu kapsamda ihale mercii tarafından şirketimize 6 adet prototip siparişi verildi. Biz 2017 yılının son çeyreğinde 6 adet aracın prototipini buraya teslim edeceğiz. Bu noktada bir önemli gelişme daha var. İhaleye giren şirketlerden birisi çekildi ve toplamda 5 adet firma kaldı. Biz Karsan olarak bu ihalede şansımızı azımsanmayacak kadar çok görüyoruz. Proje kapsamında 10 yılda 180 bin adede yakın araç alınacak. Şu anda hedefimiz prototipi en iyi şekilde hazırlamak ve dilediğimiz sonucu almak" diye konuştu.

İHRACAT RAKAMLARI

Baş, "Bizim ürettiğimiz araçlar, tamamen kendi pazarını yaratabilen araçlar. Bu nedenle, söz konusu ürünlerimizi Avrupa'da göstermek ve tanıtımını sağlamak gerekiyor. Şu anda başta Fransa, Almanya, İspanya, İtalya olmak üzere minibüs kültürünü, ara ürünlere yönelik alışkanlığı Avrupa'ya taşıyoruz, ilerleyebilecek de çok mesafemiz var. Jest, Atak ve Star için bu sene Avrupa'ya da 300 adetlik bir ihracat hedefimiz var. Geçtiğimiz yıl ihraç kayıtlı satışlar dahil 100 milyon dolarlık bir yurtdışı satış gerçekleştirdik. Ciromuzdaki ihracat payımız ise yüzde 60 oranında gerçekleşti" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.