Hava Durumu

Katar krizi Bursa'ya yaradı

TİM verilerine göre Bursa, bu yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,34'lük bir artış yakalayarak 7 milyar 95 milyon dolarlık ihracata imza attı. Burada en dikkat çekici detaylardan biri de son dönemde Körfez ülkelerinin Katar'a karşı düzenlediği diplomatik karşı duruşun Bursa iş dünyasına yaraması.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2017 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2017 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Katar krizi Bursa'ya yaradı

Türkiye ekonomisinin önemli aktörlerinden Bursa karışık ekonomi gündemine rağmen ihracatını arttırmayı bildi. Verilere göre bu 2017'nin Ocak Haziran döneminde 7.1 milyar dolara yakın ihracata imza atan Bursa iş dünyasının parlayan yıldızı yine otomotiv. Ancak temmuz-ağustos döneminde başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri sektörün bu yılki performansı açısından  kritik önem arz ediyor.

Bursa ihracat verilerini bugünkü yazısında değerlendiren yazarımız N.Nuri Yavuz, sektörel bazda önemli analizlerini okuyucularıyla paylaştı. Tekstil ve hazır giyim sektöründe 'işlerin pek iyi gitmediğine' vurgu yapan Yavuz çelik sektörünün yükselen grafiğine değindi.

Katar krizinin Bursa ekonomisine 'yeni fırsatlar' sunduğunu da kaydeden Yavuz "Kentimiz, bu ülkeye ihracatını haziran ayında yüzde 593 oranında artırdı ve geçen yıl 1 milyon dolar olan rakamı bu yıl 7,2 milyon dolar seviyesine ulaştırdı" ifadelerini kullandı.

N.NURİ YAVUZ'UN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.