Hava Durumu

Kayseri'de 4.9 şiddetinde deprem

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2022 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2022 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kayseri'de 4.9 şiddetinde deprem
Kayseri'de gerçekleşen depremin ardından vatandaşlar kendilerini dışarıya attı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini 4.9 olarak açıkladı. Kayseri'de depremi yakından hisseden kişiler sıcağı sıcağına ajans mikrofonlarına konuşurken yaşadıkları panik ve korkuyu anlattı. AFAD'ın son dakika açıklamasına göre ilk belirlemelere göre olumsuz bir tablo söz konusu değil. 

AFAD'tan yapılan açıklamanın devamında, herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığı belirtilerek, "Geçmiş olsun Kayseri. Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

KAYSERİ'DE ÇOK SAYIDA ARTÇI DEPREM

AFAD’dan alınan bilgi göre, ana depremin olduğu saatten 05.23’e kadar ilçede 21 artçı sarsıntı meydana geldi.

"DEPREMİ ÇOK KÖTÜ HİSSETTİK"

Sarıoğlan ilçesinin Palas Mahallesinde Hacı Alpaslan’a ait içerisinde 10 büyükbaş hayvanın bulunduğu ahırın bir bölümü çöktü. Depremi şiddetli hissettiklerini belirten Hacı Alpaslan, “Ahırda 10 büyükbaş hayvan var. Hasar nedeniyle içeriye girmeye korkuyoruz. Sabah itfaiye erleri bakacak. Depremi çok kötü hissettik” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.