Hava Durumu

Keles halkı asbestli su borularından kurtulacak!

Bursa'nın Keles ilçesinde alt yapı yenileniyor. Çalışmalar kapsamında 33 yıl önce içme suyu şebeklerinde kullanılan asbestli borular da değişecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2017 00:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2017 00:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Keles halkı asbestli su borularından kurtulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "SUKAP" projesi çerçevesinde yüzde 50 kredi verdiği ile içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu projelerinin yapımı devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından SUKAP projesi kapsamında yapılan çalışmalarda merkez mahallelerine gelindi. İlk iş olarak da yağmur suyu ve kanalizasyon şebekeleri elden geçiriliyor. Böylelikle Kelesliler bilhassa kış aylarındaki sıkıntıdan kurtulacak. Bunun devamında ise içme suyu boruları değişecek ve Keles asbestli borulardan kurtulacak.

33 YIL ÖNCE KULLANILMIŞ
Bundan 33 yıl önce Keles'in içme su hattı yenilenmiş ve asbestli borular kullanılmıştı. Bu borular zaman içinde kırılıp yıpranınca içme suyuna karışan asbest tozları halkın sağlığını kötü yönde etkiliyordu. Birçok hastalığın sebebi olabilecek asbestli borulardan kurtulmak isteyen Keles halkı altyapının değişeceği haberini alınca sevinmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.