Hava Durumu

Kent hali mesaisi: Üretici zorda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, dondurucu soğukta çalışmaya devam eden Bursa Kent Hali esnafını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2022 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2022 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kent hali mesaisi: Üretici zorda
Başkan Karaca’nın sabah saatlerinde yaptığı ziyarete, CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Şahin Sevinç eşlik etti. Hal'de Bursa Kent Hali Sebze ve Meyve Komisyoncu İş Adamları Derneği Başkanı Aydın Akyol ve yönetimi tarafından karşılanan Karaca, hem esnaf hem de çalışanlarla görüştü.

“SORUNLAR ARAPSAÇI”
Başkan Karaca, ziyaret sonrası üreticinin durumu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: "Nakliye masraflarındaki artış, kayıt dışı sebze meyve piyasasının varlığı, diğer maliyet girdilerindeki yükseliş nedeniyle, toplumun tüm kesimleri olduğu gibi hal esnafı da zor durumda. Üretici zarar ediyor, mutsuz. Nakliyeci para kazanamıyor, mutsuz. Hal esnafı kayıt dışılıktan şikayetçi. Pazaryeri adı altında meyve-sebze toptancı hali işletilmesinden rahatsız. Pazarcılar da şikayetçi, doğal olarak vatandaş da şikayetçi. Bütün sorunlar arapsaçına dönüşmüş durumda."

“ÇÖZÜM ÜRETİMDE”
Hükümetin zirai üreticiye sahip çıkmadığının ifade eden Karaca, “Tarımsal üretimi artırmadan sorunların çözülmeyeceğini anlamamız gerek. Çözüm ülke kaynaklarının doğru işlerde kullanılacağı CHP iktidarında... Türk çiftçisi CHP iktidarında mazotundan gübresine kadar desteklenip, doğru planlamalarla üretim yapacak. Dolayısıyla sebze ve meyve fiyatları da makul düzeyde olacak. Kendi kendine yeten dünyadaki 7 ülkeden biri olmakla geçmişte övündüğümüz Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.