Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: AYM'ye başvuracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2022 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2022 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu: AYM'ye başvuracağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

Basın özgürlüğü, ülkeyi sağlıklı yöneten idarenin vazgeçilmez bir koşuludur aslında. Biz ülkeyi yönettiğimizde medya özgürlüğü olacak. Biz eleştiriden ders çıkarmasını bilen bir gelenekten geliyoruz. Medyanın özelliği, yönetenin fark etmediği sorunları bir an önce topluma koymak ve yönetenleri uyarmaktır. Bunlara yasak getirmeye çalışıyorlar. Bu teklif yasalaştığında basın özgürlüğü daha da güçlenecek diyorlar. Sistem değişiyor dediklerinde de parlamento daha güçlü olacak demişlerdi. Bakanlar bile gelmiyor parlamentoya. Burası sadece 600 kişinin aylık aldığı, saraydan gelen kanun tekliflerine ise el kaldırıp indiren 19 Mayıs hareketlerinin yapıldığı, muhalefetin de yanlışı bir şekilde dile getirdiği kurum. Başkanı var evet ama o da vesayet altında. Bana AK Parti ya da MHP'den bir vekilin ilinin sorununu dile getirdiğini söyleyin, dile getirmez, bilmez. 

"PARLAMENTODAN ÇIKINCA AYM'YE GÖTÜRECEĞİZ"

Gazetecilerden dürüst bir insan korkmaz. İyi bir yönetim korkmaz, iyi yönetim gazetecinin dünyaya eleştirel bakmasın ister. Malı götüren korkar. Haksızlık, adaletsizlik yapan yönetim varsa gazetecinin konuşmasını istemez. Bu teklif bu şekilde yasalaşırsa sonuna kadar mücadele edeceğiz, parlamento dışına çıkınca da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. 

PINAR GÜLTEKİN KARARINA TEPKİ

(Pınar Gültekin cinayeti kararı) Haksız tahrik indirimi ile müebbet 23 yıla döndürüldü. Hangi vicdan kabul eder. Kadınlara yönelik bütün haksızlıklara karşı birlikte mücadele etmek zorundayız. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.