Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Arınç'ı çağır, bir de ona sor!

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli ikramiyelerine zam yapılması gerektiğini belirtip, "Bize inanmayabilir Sayın Erdoğan ama Saray'da oturan ve biraz da vicdanlı birisi daha var. Sayın Bülent Arınç'ı çağır bir de ona sor ondan dinle." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Arınç'ı çağır, bir de ona sor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Emekliye verilen bayram ikramiyelerine zam yapılması gerektiğini belirten CHP lideri, "Emekliye verilen bayram ikramiyesi zaten açlık sınırının altında. Bunu ben değil doğrudan doğruya Türk-İş söylüyor. İlk kez bu kadar acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Açlık sınırı 4928 lira, asgari ücret 4250 lira olacak şey değil. Ama onlar ayrı havalarda. Ne emekliyi düşünürler ne asgari ücretliyi." diye konuştu. Bülent Arınç'ın açıklamalarına da göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, "Bize inanmayabilir Sayın Erdoğan ama Saray'da oturan ve biraz daha vicdanlı birisi daha var. Sayın Bülent Arınç'ı çağır bir de ona sor ondan dinle." dedi.

Mülteci konusuna da değinen CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anketleri gördükten sonra tavrını değiştirdiğini iddia etti.

CHP liderinin açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

"Elektrik zammını yaparsın, suya, doğal gaza, akaryakıta zam yaparsın. Neredeyse yüzde 100'lük bir oranla. Sonra da belediye bu oranlara göre mecburen bir yüzde 40'lık zam yapınca da kıyameti koparırsın. Bu iktidarı anlamakta zorlanıyorum. Ya hangi belediye zam yapmak ister. Buna ikiyüzlülük derler.

"KREDİ FAİZLERİNİ SIFIRLAYACAĞIZ"

Balıkçıların sorunlarını biliyorum. Dolayısıyla ucuz mazot vereceğiz. Ağların da çok pahalı olduğunu biliyorum. Özel teşvik getirilmesi gerekiyor. Bankalara da çok borcunuz var bunu da biliyorum. Söz verdim, bir daha vereyim. İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde sizin bankalardan çektiğiniz kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Yani sileceğiz. Ana parayı da makul taksitlerle geri alacağız.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

Şimdi hayat pahalılığı malum. Tüm seçmenler için hayat çok kötü, gidişat çok kötü. En büyük dramı yaşayanlar ise emekliler, geçinemiyorlar. Emeklilere asgari ücret tutarında bir bayram ikramiyesi verelim diye teklif ettik. Genel Kurul'da hala bekliyor. 5'li çeteye değil de binde birini emekliye vereceksin o kadar.

"BÜLENT ARINÇ'A SOR"

Bize inanmayabilir Sayın Erdoğan, ama Saray'da oturan ve biraz da vicdanlı birisi daha var. Sayın Bülent Arınç'ı çağır bir de ona sor ondan dinle. Hayatın gerçeği nedir onu bir dinle.

Emekliye verilen bayram ikramiyesi zaten açlık sınırının altında. Bunu ben değil doğrudan doğruya Türk-İş söylüyor. İlk kez bu kadar acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Açlık sınırı 4928 lira, asgari ücret 4250 lira olacak şey değil. Ama onlar ayrı havalarda. Ne emekliyi düşünürler ne asgari ücretliyi.

"ERDOĞAN ANKETLERİ GÖRDÜ..."

15 Mart 202'de Erdoğan diyor ki, "Dün Suriye'den geliyorlardı. Bugün Ukrayna'dan geliyorlar. Bu güzel ülkede ana muhalefet 'mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyor biz ise göndermeyeceğiz. Bunun üzerine büyük bir ihtimalle anket yaptırdı beyefendi. Baktı ki Suriyelilerin gitmesini daha çok kişi istiyor. 18 Nisan'da bir açıklama yaptı. "Tek başımıza bırakılmış olsak da Suriyeli kardeşlerimizin dönüşü için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diyor. Nasıl 180 derece dönüyorsun öyle. Bu bizim haklılığımızı gösteriyor.

BAHÇELİ'YE 'MÜLTECİ' YANITI

Biz onları özgür iradeleriyle göndereceğiz. Bunlar olurken Bahçeli ne diyor demiştim, o da açıklama yapmış; 'Demografimizi düşünmek zorundayız. Misafirlik süresi sınırlıdır. Bayramda ülkelerine gidenlerin dönmesine gerek yok.' Bunlar gidecek, gelecek de. Bunun sorumlusu senin desteklediği Süleyman Soylu'dur. Adam uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirmekten zaman bulamıyor, ne yapsın? İçişleri Bakanı zaten yok hükmünde. Göç İdaresi ile Jandarma birbirleriyle atışıyor.

Sayın Bahçeli bunların tamamı bayramlaşmaya Suriye'ye gidecekler, sonra da dönecekler. Bunları getirecek olan kişi de Süleyman Soylu. O işten sorumlu olan, senin de desteklediğin kişidir. Sınırlarımızı yol geçen hanına döndüren kişi de odur. O kişinin mültecilerle ilgisi yok, onun bütün işi uyuşturucu baronları ile fotoğraf çektirmek. Zaman bulamıyor, ne yapsın adam. İçişleri Bakanı zaten yok hükmünde. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.