Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan provokasyon uyarısı

"Adalet Yürüyüşü"nün 19. günü öncesi açıklama yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyon uyarısı aldıklarını söyledi ve katılımcıları uyardı

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2017 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2017 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan provokasyon uyarısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı "Adalet Yürüyüşü'nde bugün 19. gün!

Kılıçdaroğlu, yürüyüşe başlamadan önce yaptığı kısa açıklamada provokasyon uyarısında bulundu.

"Herkesin huzur içinde yaşaması için yürüyoruz. Teröre karşı, terörü lanetlemek için yürüyoruz. Terörden mağdur olan aileler için, 15 Temmuz şehit ve gazileri için, tüm şehit yakınları için yürüyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, Van'da ve Diyarbakır'da AK Partili iki yöneticinin terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybettiklerini hatırlatarak, Allah'tan rahmet ve ailelere başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz zülme karşıyız, mazlumun yanındayız. Haksıza karşı durmak, haklıyı savunmak temel görevimiz. Bu yürüyüşün temel nedeni de haksızlıkların Türkiye'de çuvala sığmayacak kadar büyümesidir.

Suçlayan, yargılayan, mahkum eden aynı kişi ve buna adalet deniyor. Böyle bir adalet olmaz. Yargıcın önünde ilikle düğme yoksa, her türlü baskıya direndiği; adalet konsunda söz verdiği içindir. O nedenle adalet yürüyüşümüze aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

Özellikle İstanbul'a yaklaşırken provokasyon olacağı yönünde duyumlar geliyor. Tüm katılan arkadaşlarıma söylüyorum, lütfen ama lütfen sadece alkışlayınız. Küfürler, taşlar, gübreler olabilir. Ne yaparlarsa yapsınlar biz adalet için yürüyoruz. Bize taş atılsa gül, küfür edilse iyi söz kabul edin. Geleceğimiz ve çocuklarımız için yürüyeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.