Hava Durumu

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den açlık grevi çağrısı

KHK ile işten atıldıkları gerekçesi ile açlık grevine giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'a, ölümlere izin vermeyin çağrısında bulundu. Bahçeli ise açlık greviyle bir sonuç alamayacaklarını ve vazgeçmeleri gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den açlık grevi çağrısı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.  Binlerce annenin acı ve gözyaşı içinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Binlerce anne çocuğunun, evlatlarının, eşlerinin geleceğinden kaygı duymaktadır. 10 Cumhuriyet çalışanı tam 198 gündür tutuklular. Neden? FETÖ terör örgütünü savunmaktan ötürü. Oysa bunların bütün hayatı FETÖ ile mücadele ile geçti. Yüksel Caddesi'nde İnsan Hakları Anıtı heykeli önünde iki tane genç eğitimci açlık grevi yapıyorlar. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça. Ne günahı var bunların? Bunların tek arzusu var, 'okuduk' diyorlar, 'öğretmen olduk, şimdi bir KHK ile işimize son verdiler, neden' diyorlar. 'Çalıştırmayacaksanız o zaman bırakın ölelim' diyorlar. Anneleri dertli. Buradan Sayın Binali Yıldırım'a özellikle rica ediyorum, Sayın Binali Yıldırım başbakansınız, genç iki kişinin ölümüne izin vermeyiniz. Aileleri kabul edin bir görüşün. Anadolulu aileler bunlar, ne günahı var bunların. Buradan iki kardeşime de istirham ediyorum; açlık grevinden vazgeçiniz. Sizin sorunlarınızı nerede olursun ister Türkiye'de, ister dünyanın herhangi bir yerinde söz veriyorum dile getireceğim" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ: AÇLIK GREVİNDEN VAZGEÇMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM

MHP Genel Başkanı Bahçeli de, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Görevlerinden uzaklaştırılan ve açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile ilgili soruya Bahçeli, "Açlık grevi denenmiş yapılmış bir yöntemdir, sonuç alınmamıştır. O bakımdan açlık grevlerine tahrik ve teşvik etmek, oralara kadar giderek açlık grevinde bulunanları başka bir amaçlara doğru bir direniş hareketinin öncüsüymüş gibi takdim etmek yanlıştır. Açlık grevinden vazgeçmelerini tavsiye ederim" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.