Hava Durumu

Klondike filmine bir ödül de Almanya'dan

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach'ın üstlendiği, TRT ortak yapımı "Klondike", "21. Alman Filmleri Barış Ödülü-Köprü"de verilen "Jüri Özel Ödülü"nün sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Klondike filmine bir ödül de Almanya'dan

Sundance Film Festivali ve Berlin Film Festivali'nden ödülle dönen Ukrayna-Türkiye ortak yapımı Klondike, 21 Haziran'da sona eren festivalde ödüle layık görüldü. Bernhard Wichi Memorial Fund tarafından 2002'den beri seçkin film yapımcılarını onurlandıran ödüller, Münih'teki Cuvillies Tiyatrosu'nda gerçekleşen törende takdim edildi.

Münih Uluslararası Film Festivali öncesinde düzenlenen etkinlik kapsamında hümanist, sosyo-politik ve sanatsal açıdan değerli filmler ödüllendirilirken, dünyanın çeşitli ülkelerinden seçilen film yapımcılarına toplam 60 sembolik ödül verildi.

Jürinin açıklamasında, Klondike'nin, baskıcı ve hüküm süren bir yıkım makinesinin yarattığı cehennemin ortasında, bir aile dramını hassas şekilde işlemesi ve şiirsel görüntülere yer veren yönetmenlik başarısından dolayı ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Ukrayna Devlet Film Ajansı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle hazırlanan film, Ukrayna-Rusya sınırında yaşayan, köyü ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılmış olmasına rağmen evini terk etmeyi reddeden hamile bir kadının hikayesine odaklanıyor. Film, aynı zamanda sivil bir yolcu uçağının 17 Temmuz 2014'de Ukrayna'da düşürülmesi olayını da beyaz perdeye taşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.