Hava Durumu

"Korona insan yapımı" diyen Çinli doktor ilk kez açıkladı!

Dünyada koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 1 milyona adım adım yaklaşırken Çinli virolog Li-Meng Yan'ın yaptığı yeni açıklamalar herkesi şoke etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2020 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2020 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
"Korona insan yapımı" diyen Çinli doktor ilk kez açıkladı!

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs hakkında gerçekleri açıkladığı için ülkesinden kaçarak ABD'ye sığınan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan şoke eden açıklamalarına devam ediyor.

Yan'ın raporuna göre Covid-19, iki farklı yarasadan alınan koronavirüslerin karıştırılması sonucu elde edildi.

İşte detaylar...

Dünyadan gelen vaka ve ölüm sayıları korku yaratmaya devam ederken ABD'ye kaçmak zorunda kalan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, Pekin hükümetinin koronavirüsü örtbas ettiğini ve virüsün insan yapımı olduğunu ileri sürdü.
 

"ÜLKEMDEN KAÇMAK ZORUNDA KALDIM"

Hong Konglu bir bilim insanı olan Li-Meng Yan ABD'nin Fox News kanalına yaptığı açıklamada ülkesinden kaçmak zorunda kaldığını itiraf etmişti. Dr. Li-Meng Yan, Pekin yönetiminin koronayı örtbas ettiğini ve virüsün insan yapımı olduğunu ileri sürdü. Çin'in virüse dair kendisine ait verileri sildiğini belirten Yan, iddialarını kanıtlamak için bilimsel veriler sunacağını açıkladı.

Li-Meng Yan'ın koronavirüsün kaynağıyla ilgili Zenodo adlı internet sitesinde yayınlanan rapor bir kez daha konuşuldu. Ülkesinden kaçtıktan sonra virüsün insan yapımı olduğunu iddia eden ve bu konuda açıklamalar yapacağını söyleyen Yan, yayınlanan raporda Covid-19'un laboratuvar ortamında başka virüslerin genetik materyalinin maniple edilerek oluşturulduğunu iddia etti.

Yan'ın raporuna göre Covid-19, iki farklı yarasadan alınan koronavirüslerin karıştırılması sonucu elde edildi. Raporda belirtilenlere göre koronavirüsteki sivri çıkıntılara benzeyen proteinler insan vücudundaki hücrelere kolay tutunabilmeleri için özel olarak geliştirildi. Yan'ın raporuna göre koronavirüsün doğal yaşamda ortaya çıkıp daha sonra insanlara bulaştığına dair elle tutulur kanıt yok. Yan, bilimsel adı SARS-CoV-2 olan virüsün biyolojik özellikleri doğal ortamda oluşan bir virüsle uyumlu değil iddiasını ortaya koyuyor.

Ancak Çinli viroloğun bu inanılmaz iddiaları meslektaşları tarafından bilimsel olmadığı ve komplo teorisine benzediği söylenerek yalanlandı.

Buna rağmen Yan'ın raporu yayınlandığı Zenodo adlı sitede 150 binden fazla okundu ve sosyal medyada paylaşıldı.

VİRÜSÜN YARASA VE PANGOLİN KÖKENLİ OLDUĞUNU SÖYLEMEK SAHTEKARLIK

Virüsün yarasa ve pangolin ile bağlantılı olduğuna yönelik ortaya çıkan yayınların son derece şüpheli ve muhtemelen sahtekarlık olduğunun belirtildiği raporda, bu uydurmaların halkı aldatmaktan başka bir şeye yaramayacağı ve bilimsel topluluk ile vatandaşları korona virüsün gerçek kimliğini öğrenmekten mahrum bırakacağı ifade edildi.


WUHAN ENSTİTÜSÜ ONLARCA YILDIR VİRÜS ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR

Ek raporların kısa süre içinde yayınlanacağı belirtilirken korona virüsün bir laboratuvarda geliştirildiği ve işlev kazanım araştırması ürünü olduğunu belirtildi. Raporda Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün (WIV) onlarca yıldır korona virüsü gözetim çalışmaları yürüttüğü, dünyanın en büyük korona virüsü koleksiyonuna sahip olduğu vurgulanırken "Açıkça görülüyor ki, WIV ve diğer ilgili laboratuvarların bu tür Spike / RBM mühendisliği ve kazanç işlevlerini gerçekleştirmesi ve başarması için teknik engel mevcut değildir" ifadeleri kullanıldı.

DOĞA'NIN EŞİT DERECE BİR VİRÜS YARATMASI NADİRDİR 

Raporda ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

Doğal rekombinasyon olayı SARSCoV-2'nin ortaya çıkmasından sorumluysa, ZC45 / ZXC21 benzeri virüs ve SARS benzeri bir RBM içeren bir korona virüs, S1 / Nadir bir rekombinasyon şekli olan RBM. Dahası, SARS insanlık tarihinde yalnızca bir kez meydana geldiğinden, doğanın SARS'a bu kadar akıllı bir şekilde benzeyen bir virüs üretmesi en azından eşit derecede nadir olacaktır. Bu benzersiz SARS benzeri koronavirüsün ZC45 / ZXC21 benzeri ata virüs ile aynı hücrede bulunma ve iki virüsün "RBM-takas" tarzında yeniden birleşme olasılığı son derece düşüktür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.