Hava Durumu

Köylü kadınlar ellerinde tırpanlarla yol kapadı

Kütahya'nın İnköy Mahallesi sakinleri, hayvanlarını otlattıkları meraya müze binası yapılacağını iddia ederek karayolunu bir buçuk saat trafiğe kapattı. Köylülerin ellerindeki tırpan ve kazmalar ilginç görüntülere sebep oldu

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2017 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Köylü kadınlar ellerinde tırpanlarla yol kapadı

Yaklaşık 500 kadın ve erkek köy sakini, traktörleri ve büyükbaş hayvanlarıyla müze binasının yapılacağı alana geldi. Köylüler, merada hayvanlarını otlattıklarını belirterek, söz konusu alana müze binası yapılmasının durdurulmasını istediler. Köylüler, buradaki eylemlerinin ardından ellerine aldıkları tırpan, balta, sopa ve diğer tarım aletleriyle Kütahya - Eskişehir karayolunu iki yönlü olarak trafiğe kapattılar. Bu arada, köylülerle araç sahipleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Köylüler, polis yetkililerine, vali ve belediye başkanın olay mahalline gelmeden yolu trafiğe açmayacaklarını dile getirdiler. Bunun üzerine olay yerine Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık ve Emniyet Müdürü Hasan Çevik geldi. Çevik ve Arık'ın ikna çalışması sonuçsuz kalınca durum Tugay Komutanlığındaki yemin töreninde olan Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'na iletildi.

Yaklaşık 1,5 saat sonra eylem alanına gelen Vali Nayir ve Başkan Saraçoğlu, köylülerin yolu trafiğe açmalarını ve problemi konuşarak çözeceklerini ifade ettiler. Bu sırada Vali Nayir ile köylüler arasında sert tartışmalar yaşandı. Köylüler, Vali Nayir ve Başkan Saraçoğlu'ndan sorunun konuşulması sözünü alınca yolu trafiğe açtılar.

Eylem sebebiyle karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Vali Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun köylüler arasında oluşturulacak bir heyetle konunun bir görüşülerek çözüm yolu bulunmaya çalışılacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.