Hava Durumu

Karlovy Vary'de TRT rüzgarı

Dünyanın en prestijli film festivallerinden Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali'nde TRT destekli 'Wild Roots' (Yabani Kökler) ve 'Bir Umut' projesi yarışacak. Festivalde ayrıca Work in Progress kategorisinde 'TRT Ödülü' verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2021 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Karlovy Vary'de TRT rüzgarı

Çekya'nın en büyük film festivali olan Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, bu yıl 20 - 28 Ağustos tarihleri arasında 55'incisi düzenlenecek. Festivalde, TRT Ortak Yapımı ve TRT destekli filmler yarışırken, kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı Work in Progress kategorisinde de "TRT Ödülü" verilecek. Festivalde Karlovy Vary Film Festivali'nin "East of the West" yarışmasında geçen sene festivalin endüstri bölümünde "TRT Ödülü" alan Wild Roots (Yabani Kökler) filmi yarışacak.

16 PROJE ARASINDA YER ALIYOR

TRT destekli Macaristan-Slovakya ortak yapımı film, bir baba-kız hikâyesini konu alıyor. Yönetmen Ümit Köreken'in filmi 'Bir Umut' ise festivalin endüstri bölümü Eastern Promises'ta yarışacak. Türkiye, Almanya ve Slovenya ortak yapımı film, festivalin post prodüksiyon aşamasındaki projelerin yarıştığı First Cut+ kategorisine seçilen 16 projenin arasında yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.