Hava Durumu

Ridley Scott'tan "Alien" itirafı

Şimdilerde "Napolyon" ve "Gladyatör 2" filmleriyle adından söz ettiren Ridley Scott, "Alien" filmini çekerken yaşadığı deneyimleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 18:24
Kaynak: (Fatma Aslan Kundakçı)
Ridley Scott'tan "Alien" itirafı

Usta yönetmen Ridley Scott, The Telegraph'a röportaj verdi. Ünlü isim, kariyerini değerlendirirken; adını duyurmadan önce sette aldığı her kararı gerekçelendirmek zorunda kaldığını açıkladı. Bu durumun 1979 yapımı Alien'ı çekerken ortaya çıktığını şu sözlerle anlattı: "Henüz isim yapmadığım ilk günler, en zorlu zamanlardı. Alien'ı çekmek biraz kabus gibiydi, çünkü her hareketimi açıklamak zorundaydım. 42 yaşındaydım ve bağımsız olarak iyi durumdaydım, bu yüzden bir Hollywood yapımcısının bana ne yapacağımı söylemesini istemiyordum."

‘SALDIRGANLAŞTIM’

İlk uzun metrajlı filmi The Duellists'i yaparken kendisine bir sürü soru sorulduğundan bahseden Scott, "Alien'ı çekerken daha da aptalca sorular soruldu. Bu yüzden saldırgan hale geldim" dedi. Kendisine şimdilerde soru sorulmadığını itiraf eden Scott, bunun yaşlanmanın pek çok faydasından biri olduğunu söyledi. "Alien" filmi, bugüne kadar yapılmış en etkili bilimkurgu filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Kaynak: (Fatma Aslan Kundakçı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.