Hava Durumu

Kurban Bayramı ne zaman?

Ramazan Bayramını geride bıraktık... Sırada Kurban Bayramı var. Vatandaşlar ne zaman tatile gireceklerini merak ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2017 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2017 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı ne zaman? 2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Dört günlük Ramazan Bayramı tatili ardından gözler 2017 tatil takvimine çevrildi. Bu yıl Ramazan Bayramı'nın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle tatile doyamayan vatandaşlar yeni bir plan yapabilmek için Kurban Bayramı tarihini ve tatilin kaç gün olacağını sorgulamaya başladı. Hem dini boyutundan ötürü, hem de tatil olması dolayısı ile Kurban Bayramı büyük bir heyecanla bekleniyor. İşte Kurban Bayramı ve bayram tatiline yönelik dair bilgiler...

2017 Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek sorusu tatil planı yapan milyonlarca yurttaş tarafından en çok merak edilen ve sorgulanan konuların başında. Kurban Bayramı, her yıl biraz daha gerileyerek yazın tam ortasına kadar ulaştı. Kurban Bayramının yaz aylarına gelmesiyle birlikte de vatandaşların tatil planları için fırsat oldu. Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğunu merak eden vatandaşlar tüm planlarını bayrama uygun yapıyor. Peki, 2017 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK, TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha gerileyerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı'nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

 

*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)

*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)

*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)

*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)

*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

 

TATİL GÜNÜ 6'YA ÇIKABİLİR

Kurban Bayramı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, bu konuyu gündeme taşındı. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.