Hava Durumu

Kurtulmuş'tan bedelli açıklaması

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, bedelli askerlik ile ilgili soruya, "Henüz böyle bir teklif yok" karşılığını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kurtulmuş'tan bedelli açıklaması

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Bedelli askerlik ile ilgili sorulan soruya "Şu aşamada Bakanlar Kurulu'na gelen bir teklif yok." dedi.

FETÖ İLE MÜCADELE

Kontrollü darbe söylemi milletimize yapılmış bir haksızlıktır. Bu haksızlık, siyasi muhatap olarak gördükleri için söylüyorum, AK Parti ya da hükümete karşı söylenmiş bir laf olmaz, 80 milyona karşı söylenmiş olur."

KUZEY IRAK'IN REFERANDUM KARARI

"Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak merkezi hükümetiyle zaman zaman bazı anlaşmazlıkların olduğunu da biliyoruz. Bizim Kuzey Irak yönetimiyle yakın diyalog içinde çalıştığımız da dünya biliyor. Böylesine bir adımın, bağımsızlık referandumunun bölgede karışıklığın daha fazla artmasına neden olmaktan başka bir sonuç sağlamayacağını biliyoruz. Kuzey Irak'taki yöneticilerin bu konudaki bir kez daha gözden geçirmelerini daha doğru bir yol olarak görüyoruz.

OHAL KOMİSYONU'NA BAŞVURULAR TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

AİHM'nin verdiği karar şu aşamada doğru bir karardır. İlk bu komisyonun kurulması kararı paylaşıldığında, 'Bir ara hukuki kademe olarak tasarlanmıştır ve bu komisyon çalışmalarına başlayacak' demiştik. Bu komisyon şimdi bütün bu dosyaların üzerinden karar verecek. Zannediyorum Temmuz başı itibarıyla başvurulara bakılmaya başlanacak.

Bölgede bu kadar çok sorun varken ve özellikle mezhep çatışmalarının başlatılmaya çalışılması çok aşikarken, ülkelerin aralarındaki bu sorunları çözmek için samimi çaba sarf etmeleri gerekmektedir.

KÖRFEZ'DE DİPLOMATİK KRİZ

Sayın Cumhurbaşkanımız, sorunun çözülmesi için telefon diplomasisinde deyim yerindeyse mekik yaptı. Krizin ilerlemesinin bütün bölge ülkelerine ağır bedelleri olacağı açıktır. Çözüm için çabalıyoruz, diğer ülkelere de aynısını tavsiye ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.