Hava Durumu

Merinos'ta Ramazan bir başka güzel

Bursa'daki Merinos Parkı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla kılınan Enderun usulü teravih namazına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken alana kurulan sahnedeki gösteriler büyük ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Merinos'ta Ramazan bir başka güzel

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Daire Başkanlığı ve Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen 'Şehr-i Ramazan' etkinlikleri büyük ilgi gördü. 11 ayın sultanı ramazan ayında Merinos Parkı'nda vatandaşlar, Harem-i Şerif'teki Osmanlı revaklarından esinlenerek dizayn edilen gök kubbeli açık namazgahtaki teravih namazını kıldı. Enderun usulü kılınan teravih namazı ilahiler ve salavatlar ile son buldu.

KAVUKLU VE KIVIRCIK

Merinos Park alanına kurulan namazgâh dolup taşarken, namaz öncesi ve sonrası birinci bölümde Selçuk Salih Başhan ve Gökberk Gültekin, 'Kavuklu ve Kıvırcık' adlı gösteri ile ana sahnede çocukların neşesi oldu. Çocuklara yönelik mini yarışma, aileleri tarafından da ilgiyle izlendi. Yarışma sonunda, çocuklara, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin imzasını taşıyan çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.