Hava Durumu

Merkel'den İncirlik açıklaması! Bizim için kaçınılmaz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, NATO zirvesinin düzenlendiği Brüksel'de Türkiye ile yaşanan krizle ilgili açıklamalarda bulundu. Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşmenin öncesinde Türkiye'nin Alman vekillere İncirlik ziyaretine izin vermemesi durumunda Alman ordusunun İncirlik'i terk edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Merkel'den İncirlik açıklaması! Bizim için kaçınılmaz

Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İncirlik üssünde görevli Alman askerlerinin Federal Meclis milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesi konusunda görüşeceğini belirterek "Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmede, bizim için bunun kaçınılmaz olacağını açıkça söyleyeceğim. Çünkü biz bir parlamento ordusuna sahibiz. Askerlerimizin Federal Meclis üyeleri tarafından ziyaret edilebilmeleri gerekir. Aksi takdirde İncirlik'i terk etmek zorundayız. Ziyaretler Alman ordusunun faaliyetleri için esas teşkil etmektedir" dedi.

ERDOĞAN, MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Devlet ve hükümet başkanları onuruna düzenlenen resepsiyona katılan Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de gerçekleştirdiği ikili görüşmeler kapsamında Almanya Başbakanı Merkel ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.