Hava Durumu

Meteoroloji'den yeni uyarı! Güneşe aldanmayın, yağmur geliyor

Meteoroloji merakla beklenen 5 günlük hava durum raporunu yayımladı. 24-28 Nisan arasını kapsayan raporda sıcak havaya yerini kuvvetli yağışa bırakıyor. Peki, sağanak yağış ne kadar daha etkili olacak? Meteoroloji'nin yeni raporuyla birlikte merak edilen soru yanıt buldu. İşte hava durumuna dair detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2022 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2022 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meteoroloji'den yeni uyarı! Güneşe aldanmayın, yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük tahmine göre yurdumuzda hakim olan güneşli hava hafta ortasında yerini yağışlara bırakıyor. Anadolu'da birçok şehirde kuvvetli yağmur görülecek.

ÇARŞAMBA YAĞMUR GELİYOR

Serin günlerle geçen nisan ayının sonlarına gelirken güneşli hava yurdun birçok şehrinde kendini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre güneşli hava hafta ortasına kadar sürecek. Çarşamba gününden itibaren İç Anadolu’da ve Doğu Anadolu’da sağanak yağmur bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz'in iç kesimleri, Kars, Ardahan, Çankırı, Sivas, Kayseri, Nevşehir'in doğu, Yozgat'ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'de yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, kuzeybatı kesimler ile zamanla ülkemiz genelinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güneyinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 25°C Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 23°C Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ °C, 24°C Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ °C, 26°C Parçalı ve az bulutlu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.