Hava Durumu

Milliler ezdi geçti

Türkiye, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 6. maçında bugün deplasmanda Kosova ile karşılaştı. Mücadeleyi Millilerimiz, rakibini Volkan Şen, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz ve Ozan Tufan'ın golleri ile 4-1 yendi ve gruptaki puanını 11'e yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 02:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 02:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milliler ezdi geçti

Milli Takım'da yaşanan Arda Turan krizi sonrası, Millilerimiz yoğun gündem altında Kosova ile Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 6. maçına çıktı. Maçın başından sonuna kadar zayıf rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Millilerimiz mücadeleyi 4-1 kazandı. Gollerimizi 6. dakikada Volkan Şen, 31. dakikada Cengiz Ünder, 60. dakikada Burak Yılmaz'dan ve 82'de Ozan Tufan'dan geldi. Kosova'nın tek golünü ise 22'de Rrahmani kaydetti.

 

Alınan bu sonuçla Milli Takımımız gruptaki puanını 11'e yükseltti ve yoğun gündem altında oynanan bu kritik maçta puan kaybı yaşamadı. İzlanda, Hırvatistan'ı 1-0 yenince ilk iki sırayı paylaştılar. Milli Takımımız, Ukrayna ile aynı puanda yer aldı. Ukrayna ile oynayacağımız mücadele daha büyük önem kazandı.

MAÇA HIZLI BAŞLADIK

Mücadeleye iyi başlayan taraf Millilerimiz oldu. Daha 3. dakikada Gökhan Gönül çok güzel bir orta açtı. Burak Yılmaz müsait pozisyonda topa dokunamadı ve mutlak bir golden olduk. Karşılaşmanın 6. dakikasında Hasan Ali'nin sol kanattan açtığı ortada Volkan Şen çok güzel bir kafa vuruşuyla Kosova ağlarını havalandırdı ve Milli Takımımız'ı 1-0 geçiren golü attı. Tecrübeli futbolcunun bu golü milli takımdaki 2. golü oldu.

KOSOVA'YI HATAYA ZORLADIK ANCAK...

Millilerimiz önde pres yaparak Kosova Milli Takımı'nı pas hatasına zorladı. Oyun kurmakta zorlanan Kosova oyunu daha çok kendi bölümünde kabullenmiş bir görüntü sergiledi. Taa ki maçta dakikalar 17'yi gösterene kadardı. Kosova defansında Prahmani'nin attığı uzun topta Mehmet Topal çok başarılı bir hamlede bulundu ve olası bir tehlikeyi önledi. 18. dakikada Donis Avdijaj ceza sahasına girmeden vurdu, top üst direğin yanından auta çıktı.

BEKLENMEDİK GOL!

İyi başladığımı mücadelenin 22. dakikasında Kosova'nın kullandığı korner atışında Selçuk İnan'ın üzerinden yükselen Rrahmani kafa vuruşuyla skoru 1-1'e getiren golü attı.

CENGİZ ÜNDER SAHNEDE

 

31'de Selçuk İnan'ın kullandığı korner atışında arka direkte çok iyi yükselen Cengiz Ünder kafa vuruşuyla takımımızı tekrar öne geçiren golü attı. Cengiz Ünder bu golüyle Milli Takım'da da yükselişini sürdürmeye devam etti. Her geçen gün kendini daha da geliştiren genç futbolcu gollerine devam ediyor.

BURAK YILMAZ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

38. dakikada Cengiz Ünder'in sağ kanattan açtığı paralel orta, kaleci Ujkani'de kaldı. Burak Yılmaz biraz daha ileride olabilseydi çok tehlikeli bir pozisyon olacaktı. 39'da Donis Avdijaj müsait bir pozisyonda kafasıyla vuramadı. Topa ancak omzuyla vurabilen futbolcunun şutu çok yavaş gitti ve Volkan Babacan zorlanamadan topun sahibi oldu. 42. dakikada Burak Yılmaz rakbine arkadan yaptığı sert hareket sonrası hakem Miroslav Zelinka tarafından sarı kartla cezalandırıldı ve tecrübeli futbolcu bu kartla Ukrayna mücadelesinde cezalı duruma düştü.

Mücadelede başka gol olmayınca ilk yarı 2-1 Millilerimiz'in üstünlüğü ile sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.