Hava Durumu

Milyonlarca kişiyi mağdur eden 'süresiz nafaka'da gözler 2. Yargı Paketi'nde!

'Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu' boşanma süreci ve sonrasındaki çatışmaların son bulması ve aile yapısının korunması için beş yıldır çaba sarf ederken, ikinci yargı paketi ile nafaka yasasına gelecek adil düzenleme bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2020 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milyonlarca kişiyi mağdur eden 'süresiz nafaka'da gözler 2. Yargı Paketi'nde!

BİA Platformu Bursa Temsilcisi Doğan Çakır, süresiz nafaka ile ilgili süreç uzadıkça mağduriyetlerin katlanarak arttığını söyledi.

Türkiye'deki aile mahkeme ve dava sayıları, nafaka hapsi cezalarının her geçen gün daha da arttığını ifade eden Çakır, "Artık boşanma sürecindeki çatışmalar durdurulmalıdır. Boşanmış İnsanlar Ve Aile Platformu olarak kırmızı çizgimiz üslup olarak devam etmekteyiz. Başından beri kavga ile değil diyalogla yol almayı hedefliyoruz" dedi.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının en yüksek evlilik süresi kadar nafaka yılı olsun teklifinin mevcut durumdan farkı olmadığını söyleyen Çakır "25 yaşında evlenen ve 20 yıl evli kalan birinin 3 yılda süren davası sonrası 20 yılda nafaka ödediğini düşünürsek 68 yaşına gelmiş oluyor. Nafakada kriterli sürenin en çok 5 yıl olacak şekilde yasanın meclisten geçmesini bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.