Hava Durumu

Mudanya Belediye Başkanı: 'Ektiğimiz tohumların meyvelerini toplama zamanı'

Mudanya'da kültürden sanata, sosyal belediyecilik örneklerinden turizme her alanda onlarca projeyi söz verdiği gibi hayata geçirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 30 yılda yapılmayan hizmeti 5 yıl süresince Mudanyalılarla buluşturduklarını belirtirken, "İkinci dönemimiz ektiğimiz tohumların meyvelerini toplama zamanıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2020 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2020 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mudanya Belediye Başkanı: 'Ektiğimiz tohumların meyvelerini toplama zamanı'

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 2014 yılında başkan seçildiğinde Mudanya; çeyrek asır sonra sosyal demokrat bir partinin iktidarıyla yeniden tanışmıştı.

"Dünyanın en güzel yeri" dediği Mudanya'da başkanlık görevinde geride bıraktığı yılları değerlendiren Hayri Türkyılmaz, 30 yılda yapılmayan hizmeti 5 yıl süresince Mudanyalılarla buluşturduklarını söyledi.  30 Mart 2014'te Mudanyalılara iki dönemde 100 projeyi hayata geçireceğinin sözünü verdiğini hatırlatan Türkyılmaz, ikinci dönemi için "Ektiğimiz tohumların meyvelerini toplama zamanıdır" dedi.

Kültürden sanata, sosyal belediyecilik örneklerinden turizme her alanda onlarca projeyi söz verdiği gibi hayata geçirdiğini belirten Başkan Türkyılmaz, "6 yıla yakın zamandır ilk günkü heyecanla Mudanya'mız için çalışıyoruz. Daima mazeret değil, iş ürettik. Artık herkes biliyor ki bizim Mudanya'mızın menfaatleri için göze alamayacağımız hiçbir şey yok. Geçen dönem boyunca ektiğimiz tohumların meyvelerini ikinci dönemimizde hep birlikte toplayacağız. 'Barışın ve Kardeşliğin Başkenti'ne yakışır hizmetler üretmeye, Ata'mızın izinde hiç durmadan, yorulmadan yürümeye, Cumhuriyetimizin tüm değerlerinin özgürce yaşandığı Mudanya'mızla gurur duymaya devam edeceğiz. 2020 Mudanya yılı olacak" dedi.

* Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi

Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi'nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kent kimliğine uygun olarak son şekli verilen Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi projesinin 7 bin metrekarelik 1. Etabı için çalışmalar devam ediyor. Bölge yapısına uygun dükkânlar, kafeteryalar, restoranların, yönetim birimlerinin bulunacağı 25 dükkân, konser etkinlikleri, açık hava sergileri, yazlık sinema günlerinin yapılacağı amfi ile dinlenme bölümleri, çocuk oyun alanları, engelsiz yürüyüş yollarının bulunacağı yeşillendirilmiş bir alanın yaratılacağı ilk etap 2021 yılında hizmete açılacak.

*Zübeyde Ana Çocuk Akademisi

Türkiye'nin en büyük kreş ve anaokullarından biri olan proje, tamamlandı. Çevre düzenlemesi yapılarak son şekli verilecek olan akademi, yeni eğitim öğretim döneminde öğrenci kabulüne başlayacak. Proje kapsamında güneş panelleri kullanılacak, yağmur suyu depolama ve geri dönüştürme sistemleri mevcut olacak. 4 atölye aktivite odası, 9 derslik ve sınıf, 2 bin 194 metrekare yeşil alan ve 3 bin 620 metrekare toplam inşaat alanı planlanan kreş ve anaokulunda gelişim çağındaki çocuklara aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı öğretilecek.

*Taş Mektep Restorasyon Projesi

Restorasyon çalışmaları son hızla süren Taş Mektep tamamlandığında kimliğine özgün bir şekilde eğitim işlevi sürecek, bölgenin tarihini yansıtan müze ve kütüphaneyle yaşayacak. Proje 2020 yılında hizmete açılacak.

* Mürsel Yaşam Parkı Projesi

Mudanya Belediyesi, Mürsel Mahallesi'nde belediyeye ait yaklaşık 10 bin metrekarelik alana; içinde hayvan parkı, spor alanı, basketbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanı, otopark ve yürüyüş parkurlarının bulunduğu dev bir yaşam parkını Mudanya'ya kazandırdı. Projenin açılışı 2020 yılı başında yapılacak.

*Güzelyalı Atatürk Parkı 2. Etap Projesi

Güzelyalı'da bulunan Atatürk Parkı'nın ikinci etap çalışmalarına başlandı. Atatürk Parkı'nın bin 182 metrekare yeşil alan, taban alanı 382 metrekareye oturan sosyal tesisi, 2020 yılında Mudanyalılara hizmet verecek.   

*Sokak Hayvanları Köyü Projesi

Mudanya Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesinin yanı sıra hayvanseverlerin aileleriyle birlikte sosyalleşip, sessiz dostlarıyla vakit geçirebileceği Sokak Hayvanları Köyü projesine Çepni Mahallesi'nde 122 dönümlük bir alanda başlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.