Hava Durumu

Müezzinoğlu'ndan 'kıdem' açıklaması

Çalışma bakanı Mehmet Müezzinoğlu kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Planlanan değişikliğe geçildiğinde çalışanların önüne, eski sistemde kalma ve yeni sisteme geçme gibi iki seçenek sunulacağını belirten Müezzinoğlu, yeni işe başlayacakların direkt yeni sisteme geçeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Müezzinoğlu'ndan 'kıdem' açıklaması

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldığı canlı yayında çalışanları yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yeni kıdem tazminatı sisteminde 4 önemli maddeyi önemsediklerini söyleyen Müezzinoğlu "Birincisi hak, ikincisi güvence, üçüncüsü şeffaflık, dördüncüsü de sürdürülebilirlik. Bu dört başlıktan vazgeçmiyoruz. Bu ana parametreler çerçevesinde teknik ekipler çalışmalarını yaptı. İnşallah bugün veya önümüzdeki günlerde paydaşlarımızla görüşmeye başlayacağız. Kazanılmış haklara baktığımızda yüzde 80 hak kaybı var. Yüzde 20'yi geçmiyor hakların alınabilirliği. 13 milyon çalışanımızın yüzde 80'i hak sahibi olamıyor" dedi.

İKİ SEÇENEK

Planlanan değişiklikte çalışanlara iki seçenek sunulacağını kaydeden Bakan Müezzinoğlu "Mevcut sistemde kalmak isteyenler ben burada kalmak istiyorum diyerek kalabilir veya yeni sisteme geçmek istiyorsa işvereni ile anlaşıp geçebilir. Ancak yeni kıdem sistemi devreye girdikten sonra ilk defa işe girecek olanlar yeni sisteme dahil olacaklar" ifadelerini kullandı.

BU BİZİ YERİMİZDE SAYDIRIR

Kamuda çalışma saatlerinin değişmesinin gündemde olmadığını söyleyen Müezzinoğlu, halihazırda memuriyet sistemiyle alakalı bir düzenlemenin değerlendirilmediğini de açıkladı. Müezzinoğlu "Şu anda öyle bir değerlendirme yok ama 3 çalıştay yaptık bunlar sürecektir. Kamuda 3 milyonu aşkın kamu çalışanı var. 20 yıl önce 30 yıl önce memuriyete girmiş, 30 yıl öncesinin bilgi birikimiyle bir kıdem geliştirmesi oluyorsa bu bizi yerimizde saydırır. Oradaki dinamizmi geliştirecek çalışmalar yapılıyor. Mesela, 30 yıl önceki dahiliye uzmanlığıyla bugünü karşılaştırıyorsa o kişi ülkeye hizmet edemez. Memurumuz da gelişim gösterecek bir bakış açısı olmalı" diye konuştu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.