Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'ya iki santral birden!

Mustafakemalpaşa'nın Kosova Mahallesi'ne atık bazlı elektrik santralı kurulması planlanıyor. Ancak Kosavalılar köylerinde santral kurulmasına karşı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 07:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mustafakemalpaşa'ya iki santral birden!

Mustafakemalpaşa'da, iki ayrı enerji santrali kurulması için çalışma yürütüldüğü öğrenildi. İlçenin Kosava Mahallesi'ne biyokütle, Taşpınar'a ise rüzgâr enerji santrali kurulması planlanıyor.

Kosava Mahallesi'ne, atıkların yakılmasıyla elektrik üreten biyokütle enerji santrali kurulacağı öğrenilirken, mahallelerinin santralle birlikte çöp sahası olacağını düşünen bölge halkı bu girişime karşı çıkıyor.

Mustafa Kemal Paşa Elektrik Üretim A.Ş tarafından Kosova'nın Köyaltı mevkiinde kurulması planlanan santral için ÇED raporuna gerek duyulmadığı ve tüm izinlerin çıktığı öğrenildi. Kosova'nın atık deposuna dönüştürülmesini istemediklerini belirten Mahalle Muhtarı Selami Salım, söz konusu elektrik santrali nedeniyle köylünün endişe duyduğunu belirtti.

Mustafakemalpaşa'da hayata geçirilmesi planlanan ikinci projenin rüzgâr enerji santrali olduğu ve Uluabat Gölü'nü tepeden gören Taşpınar'a kurulacağı öğrenildi. Santralla ilgili inceleme ve değerlendirme toplantısının 4 Temmuz'da gerçekleştirileceği, Taşpınarlıların ÇED raporuna olumlu bakmaları halinde projenin hayata geçirileceği belirtiliyor.

YUSUF KAYIOĞLU'NUN YAZISINDA

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.