Hava Durumu

Neden hep Müslümanlar çatışıyor!

Dünya nüfusunun yüzde 23'ünü Müslümanlar oluşturuyor. Sayı anlamında sıkıntı olmayan İslam dünyası bir türlü çatışma, geri kalmışlık, cahillik sarmalından kurtulamıyor. Yazarımız Bay Diplomat bugünkü yazısında Müslümanların bu durumunun sebepleriyle ve sonuçlarıyla analizini yaptı

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2017 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2017 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Neden hep Müslümanlar çatışıyor!

"Çatışmalar, yoksulluk, eşitsizlik, eğitimsizlik, şiddet ve daha başka onlarca parametreye bakıldığında İslam ülkeleri dünyanın en sorunlu coğrafyasını temsil ediyor. Bir türlü ilerleyemiyor.

Bugün Müslüman dünyaya, bilhassa Ortadoğu'ya baktığımızda çok yıkıcı bir çatışma dinamiği görüyoruz. Suriye ve Irak'ta süregiden korkunç iç savaşlar ortada.

Bunun sebeplerine baktığımızda Müslüman toplumlarda askeriye temelli "fetih" ve "hakimiyet" kültürünün çok güçlü, buna karşın ticaret temelli "kazan-kazan" ve 'uzlaşı' kültürünün zayıf olduğunu görüyoruz.

Bu haliyle, mevcut İslam dünyası, basık bir odada sürekli kavga eden, o odadan ferahlığa açılan tek kapının anahtarını da yerin dibine gömüp üzerinde tepinen insanlarla dolu.

Müslümanlar kendileriyle yüzleşmedikçe yüksek bir medeniyete asla ulaşamayacaktır."

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.