Hava Durumu

Nedim Yücel’den iddialı açıklama: Potada hedef Euroleague

Son dönemdeki müthiş çıkışıyla hem EuroCup hem de ligde büyük ses getiren Frutti Extra Bursaspor’da Genel Menajer Nedim Yücel, sezon başındaki planlarına bir bir ulaştıklarını ve birkaç yıl içinde Euroleague’de boy göstermeyi planladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2022 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nedim Yücel’den iddialı açıklama: Potada hedef Euroleague

Sezona kötü başlamalarına karşın son dönemde aldıkları sonuçlarla bütün basketbol otoritelerinin övgüsünü kazanan Frutti Extra Bursaspor’un Genel Menajeri Nedim Yücel takımın durumunu ve hedeflerini değerlendirdi. Sezona iyi başlayamadıklarını ifade eden Nedim Yücel, “İyi bir kadro oluşturduğumuz düşünüyorduk. Çok da iyi bir hazırlık dönemi geçirdik fakat birçok maçı öndeyken hep son toplarla kaybettik. Devamında takımda rotasyonlar da yaşandı, gelenler gidenler oldu. Bu süreci atlatıp roller oturunca iyi bir ivme yakaladık ve sezon başındaki hedeflerimize doğru ilerlemekteyiz” dedi.

 

‘İSTEDİĞİMİZ NOKTADAYIZ’

Frutti Extra Bursaspor’daki 5. senesini geçirdiği hatırlatan Yücel, “5 yıl önce sahanın bu tarafındaki ilk deneyimimi de burada yaşadım. Camia takımları, müessese takımlarına göre idare edilmesi zor ekipler. Baskı ve beklentiler en üst düzeyde oluyor, hele bizim gibi yüksek bir taraftar potansiyeline sahip bir kulüpseniz. 5 yılda istediğimiz noktaya yeni geldik diyebilirim. 2. Lig’de orta seviye bir takımken, şu anda Eurocup’ta TOP 16’ya kalan bir takım haline geldik” diye konuştu

 

‘ADIM ADIM YÜKSELİYORUZ’

Şu anda bütün şehrin kendilerine sahip çıktığını belirten Nedim Yücel, “İlk gün hedefimiz adım adım yukarıya yükselmekti, bunu yapıyoruz. 3 yıldır Süper Lig’de de iyi bir misyon edindik. Oyuncular buraya gelip kendilerini gösterme fırsatı buluyor, 3 yılda 6 oyuncuyu Euroleague’e gönderdik. Yeni hedefimiz birkaç yıl içinde Euroleague’e oyuncu göndermek değil de kendi yetiştirdiğimiz oyuncuları da A Takım’a yükseltip, Euroleague takımı olmak” ifadelerini kullandı.

 

TERCİH EDİLEN OLDUK

“İlk Süper Lig’e çıktığımızda oyuncuları ikna etmeye çalışırken, tercih edilen kulüp haline geldik” diyen Yücel ayrıca “Bu bizim için çok önemli. Bu sene de daha çok genç oyunculara yatırım yapmak istedik. Onuralp gibi, Ömer Utku Al gibi, Egemen gibi oyunculara. Egemen Efes’e gitti, Onuralp her takımın istediği oyuncu haline geldi, Ömer Utku da henüz 23 yaşında, onun da milli takım seviyesine çıkacağına inanıyoruz. Artık sadece yabancılarla değil de yerlilerle de ilerleyen, iskeletini kurup, her sene biraz daha ileriye giden bir kulüp olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘YAPTIĞIMIZ ÖNEMLİ’

EuroCup hakkında da konuşan Nedim Yücel, “Açıkçası çok zor bir gruba düştük. Diğer grup çok daha rahat gözüküyordu. Bizim gruptaki her takım Şampiyonlar Ligi’nde yarı final ya da final oynayabilecek kapasiteye sahip. Burada ilk 6 içinde bitirmek çok önemli bir başarı. Bundan sonrasında da sürpriz sonuçlara gebe bir format var. Artık tek maç oynanacak ve bir takım tur atlayacak. 3 maç oynayarak belki Eurocup finali göreceğiz. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. İlk hedefimize ulaştık ama bununla yetinmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 

‘LİGİN KALİTESİ ÇOK İYİ’

ING BSL’nin bu yıl zor geçtiğini belirten Yücel, “10-11 takım iyi bütçeli ve hedefi var. Bu sene bir çok takım için play-off bile önemli bir başarı. Biz sezon başında son anda kaybettiğimiz maçlar olmasa şimdi ilk 5’i garantilemiş olabilirdik ama kalan maçları da en iyi şekilde oynayarak play-off’a girmek istiyoruz. Ligin bu seviyeye çıkması da tabii ki bizim Avrupa maçlarımız için bir artı oluyor. Oyuncular da bunun bilincinde ve onlar da hafta sonları da Eurocup seviyesinde hatta bazen daha da yukarısında maçlar oynadığımızı söylüyorlar. Yani bu seviyeye alışmak için lig önemli bir avantaj getiriyor bize” diye konuştu.

 

‘EKSİLDİKÇE ÇOĞALDIK’

Taraftardan da övgü ile bahseden Nedim Yücel, “Biz mart ayında 11 maç oynadık. Hepsi zorluk düzeyi çok yüksek maçlardı. Bir tek Virtus Bologna ve Gran Canaria karşısında son topla kaybettik. Bu kadar yoğun bir maratonu, dar bir rotasyonla oynarken iyi sonuçlar aldık. Biz saha içinde eksildikçe çoğaldık, tribünde daha da çoğaldık. Bunda taraftarımızın rolü yadsınamaz. Bizim sezon başındaki en önemli hedefimiz, kaybetse de göstereceği mücadele nedeniyle soyunma odasına alkışlarla yollanacak bir takım kurmaktı. Bunu başardık. Müthiş mücadele eden bir oyuncu grubumuz var ve onların en büyük gücü de tribünden geliyor. Son dönemdeki Eurocup maçlarımızdaki atmosfer gerçekten inanılmazdı” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.