Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi'nden 3 yeni park daha!

Nilüfer Belediyesi, Kurtuluş Mahallesi'nde üç yeni parkı daha halkın hizmetine sundu. Açılış töreninde konuşan Başkan Bozbey, Nilüfer'de park sayısının yıl sonuna kadar 260'a ulaşacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer Belediyesi'nden 3 yeni park daha!

Nilüfer Belediyesi'nin Kurtuluş Mahallesi'nde Görükle Konut Yapı Kooperatifleri Birliği (Gör-Koop) ile birlikte hayata geçirdiği ve bölgenin büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan Görkent Parkı ve Koşu Yolu, Çamlık Koşu Yolu, Menekşe Parkı ve Koşu Yolu düzenlenen törenle açıldı. Belediye Meclisi Üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurtuluş Mahallesi'nde toplam park alanının 33 bin 270 metrekareye ulaştığına dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahalle halkından bu parkları sahiplenerek korumalarını istedi. Bozbey, "Gör-Koop'un birikimleriyle iş birliği yaptık ve Görkent, Menekşe ve Çamlık Parkı ve Koşu Yolu'nu birlikte oluşturarak mahallelimizin hizmetine sunmuş olduk. Bölgemizde park sayımız 9'a ulaştı ve toplamda 33 bin 270 metrekarelik bir parkımız oldu. Bu parkları düzenlerken sadece yeşil alan olarak değil, çocuk oyun grupları, yürüyüş yollarını hep birlikte yaparak hizmete sunmaya çalışıyoruz. Alanın iyi kullanılması bizler için önemli.

Mahallelimizin bu parkları hem iyi kullanacağına aynı zamanda da koruyacağına söz verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Her geçen gün artan park sayısıyla birlikte bunların korunması ve kollanması halkın sahiplenmesiyle mümkün olacağı gibi aynı zamanda eski parklarımızı da yenileyerek hizmete sunmaya çalışıyoruz. Yakın zaman içerisinde açacağımız 7 park ile birlikte 260'a yaklaşacak parklarımızın bölge insanımız tarafından korunmasını ve kollanmasını arzu ediyoruz. Çünkü görüyoruz ki bazı parklarda kırılan ve dökülen ürünlerimiz çok fazla. Neticede hepimizin cebinden çıkan paralarla onarılıyor. Onun için buraları kullanırken herkesin 'Benim parkım', 'Ben buranın parasını ödedim' diyerek kullanmasını arzu ediyorum. İşte o zaman, o sahiplenmeyle bu parklar çok uzun yıllar halkımıza hizmet edecektir" diye konuştu.

Gör-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Uçar da Kurtuluş Mahallesi'ne Nilüfer Belediyesi ile birlikte kazandırdıkları parklardan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Kurtuluş Mahalle Muhtarı Mehmet Aydın Saldız da hizmetlerden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Nilüfer Belediyesi ve Gör-Koop işbirliğiyle Nilüfer'in Kurtuluş Mahallesi'nde hizmete açılan 3 parkla birlikte mahalledeki park sayısı 9'a ulaşırken, toplam park alanı da 33 bin 270 metrekareye yükselmiş oldu. Kurtuluş Mahallesi'nde açılışı yapılan parklarla birlikte Nilüfer'deki mevcut park alanı 1 milyon 562 bin 940 metrekare olurken toplam yeşil alan ise 8 milyon 770 bin 100 metrekare oldu.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.