Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi'ne Gölyazı tepkisi

Gölyazı ziyaretinde açıklamada bulunan Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak,  son yıllarda göl ve çevresinde yapılan çalışmalarla bölgenin dokusunun bozulduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2017 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer Belediyesi'ne Gölyazı tepkisi

Bursa'nın doğa harikası Gölyazı son yıllarda göl ve çevresinde yapılan çalışmalarla şekil değiştirirken, yapılan çalışmalar ile ilgili tartışmalar da sürüyor. Gölyazı'ya ziyarette bulunan Nilüfer AK Parti İlçe Başkanı Celil Çolak, Nilüfer Belediyesi'nin yanlış politikaları sebebiyle halkın mağdur olduğunu ifade etti. Kayıkçıların görmezden gelinmesi nedeniyle vatandaşın kendi imkanlarıyla yaptığı iskeleyle çalıştığını anlatan Çolak, "Burası balıkçılıkla geçinen bir yer. Bu bölgenin tanınmasıyla beraber kayık sahibi balıkçılar turizm amaçlı insanları gezdiriyorlar. Ancak Nilüfer Belediyesi'nin aldığı yanlış kararlar nedeniyle kayıkçılar sıkıntı yaşıyor. Belediye, burada kayıkçılara yardım etmek yerine yerli kayıkçılara alternatif olacak Göl Kuşu adlı tekneyi getirmiş. Burada Nilüfer İlçe Belediyesi ile halk arasında ciddi bir sorun ve sürtüşme olduğunu görüyoruz" dedi.

Vatandaşın istememesine rağmen belediyenin göl kenarına konteyner yerleştirdiğini dile getiren Çolak, "Bu konteynerlar buradaki vatandaşların gölü görmelerini engelliyor. Konteynerlar hava koridorunu kapatmasından dolayı halkın şikâyetleri var. Bu şikâyetleri göz ardı edemeyiz. Belediyenin derhal bunlara çözüm bulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Çolak, mezarlık karşısında işletilen birahanenin uygunsuz olduğunu dile getirerek halkın bu işletmeye de karşı olduğunu söyledi.

Bazı vatandaşlar da Göyazı'daki çalışmalara tepki tepki göstererek "Burası gözleme ve bazlama konteynerları için uygun değil. Bu konteynerlar gölün manzarasını kapatıyor ve köy havasız kalıyor. Biz bundan memnun değiliz" dediler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.