Hava Durumu

Nilüfer'in ilk kedi parkı açıldı!

Özel Tan İlkokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi'nin de desteğiyle Altınşehir Mahallesi'nde kedi evleri yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2017 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer'in ilk kedi parkı açıldı!

Özel Tan İlkokulu öğrencilerinin, kedilerin daha korunaklı ve beslenme odaklı bir alanda yaşamaları için geliştirdiği Mutlu Patiler projesi, Nilüfer'in Altınşehir Mahallesi'nde gerçeğe dönüştü. Proje kapsamında öğrenciler bir yıl boyunca okullarında çeşitli çalışmalar yaptı. Minik öğrenciler düzenledikleri kermesle de Mutlu Patiler projesi için gelir elde etti. Nilüfer Belediyesi'nin de yardımıyla 30 öğrenci elde ettikleri geliri kullanarak kısa bir süre içerisinde 9 adet kedi evi yaptı. Öğrencilerin el emekleri ve hayal gücü ile yapılan kedi evleri Altınşehir Mahallesi'nde bulunan bir alana yerleştirilerek Nilüfer'in ilk kedi parkı olan "Mutlu Patiler Kedi Parkı" oluşturulmuş oldu. Mutlu Patiler Kedi Parkı'nın açılışına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Tan Okulları öğretmenleri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Çocukların kendi emekleri ile can dostlarının korunaklı bir ortamda yaşamaları için kedi evleri yaptığını söyleyen Adil Kayaoğlu, "Çocuklarımız kendi elleri ile kedi evlerini boyadı. Bizler de Nilüfer Belediyesi olarak çocuklarımızın yaptığı kedi evlerinden Mutlu Patiler Kedi Parkı'nı oluşturduk. Artık can dostlarımızın yuva sayıları böylelikle arttı. Bundan sonra Mutlu Patiler Kedi Parkımızın bulunduğu bu alanda Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin yanı sıra Altınşehir Mahallesi halkımız da can dostlarımızın bakımını üstlenecek" dedi.

Tan Okulları Mutlu Patiler Proje Koordinatörü Cansu Gökçe de projenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, "Biz öğretmenler ve öğrenciler olarak hayvan sever bir okuluz. Bu nedenle böyle bir projeye başladık. Destek için Nilüfer Belediyesi ile irtibata geçtik ve seve seve kabul ettiler. Projeyi bir senedir yürütüyoruz. Projenin son aşamasında çocuklarımız evlerini boyadılar ve buraya getirerek parkın oluşmasına katkı sundular" dedi. Açılışa katılan çocuklar da parkın ilk misafirlerini ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.