Hava Durumu

Oğuz Güven hakkında tutuklama kararı

Gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, hakim karşısına çıktı. Güven hakkında tutuklama kararı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Oğuz Güven hakkında tutuklama kararı

Cumhuriyet Gazetesi İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Oğuz Güven 12Mayıs Cuma günü gözaltına alınmıştı.

Oğuz Güven hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüyle ilgili bir haber nedeniyle 12Mayıs Cuma günü gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Denizli'de iki gün önce Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in makam otomobili, Honaz ilçesindeki Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gittiği sırada, kontrolsüz bir kavşakta, Uğur T'nin kullandığı hafriyat yüklü kamyonla çarpışmıştı. Kazada, Başsavcı Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli yaşamını yitirmiş, koruma polisi ise yaralanmıştı.

Basın Konseyi, Güven ve gazeteci Serhat Yaruk'un gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yapmıştı. "159 gazeteci tutukluyken, 100 gazeteci aranırken yeni bir şok yaşadık. Cumhuriyet Gazetesi'nin İnternet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ve gazeteci Serhat Yaruk'un sabah erken saatlerde gözaltına alındıklarını öğrendik. Gazetecilerin serbest bırakılmasını ve tutuksuz yargılanmalarının sağlanmasını beklerken, yeni gözaltılar ve yeni tutuklamalar, demokrasiyle bağdaşmaz ve bunun gerekçesi açıklanamaz. Artık kelimeler izleniyor, manşetler gözaltına alınıyor. Suç isnadı var ise ve 'zanlı' Cumhuriyet gibi köklü bir gazete haber sitesinin Yayın Yönetmeni ise, yapılacak şey onu ifadeye davet etmek olmalıdır. Evinden gözaltına almak, totaliter rejimlere özgüdür. Basın Konseyi olarak tüm gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını, cezaya dönüşen uzun tutukluluk uygulamasının bir an önce sona erdirilmesini ve yeni soruşturmaların doğrudan gözaltı ve tutuklamalara başvurulmadan sürdürülmesini istiyoruz."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.