Hava Durumu

Osmangazi Ramazan hazırlıklarını tamamladı

Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte Osmangazi Belediyesi de hazırlıklarını tamamladı. İlçenin çeşitli yerlerinde kurulacak iftar çadırlarıyla her gün binlerce vatandaşa yemek dağıtılacak. Ayrıca Ziraat Parkı'nda kurulacak Ramazan Sokağı'nda çeşitli aktiviteler düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Osmangazi Ramazan hazırlıklarını tamamladı

11 ayın sultanı Ramazan boyunca Karaman Mahallesi Ziraat Parkı'nda Ramazan Sokağı kurulacak. Osmangazi Belediyesi, vereceği iftar yemekleri ve erzak yardımları ile de ramazanın manevi zenginliğini sofralara taşıyacak. Ziraat Parkı'nda kurulacak Ramazan Sokağı'nda 23 stant yer alacak ve her stantta bir hemşeri derneği kendi yöresine ait lezzet ve kültürleri vatandaşlara sunacak. Hacivat Karagöz orta oyunu, fasıl ve illüzzyon gösterileri sunulacak.

10 BİN KİŞİYE ERZAK YARDIMI YAPILACAK

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bu yıl ihtiyaç sahibi 10 bin vatandaşımıza erzak yardımında bulunacağız. Eskici Mehmed Dede Aşevi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi, Soğanlı Kültür Merkezi ve Sakarya Kimsesizler Evi'nde her gün ortalama 2 bin kişiye iftar vereceğiz. Somuncu Baba Fırını'nda üretilen ekmekler her gün 7 bin 500 vatandaşımıza dağıtılacak. Aynı zamanda restorasyonunu yaptığımız Somuncu Baba Evi ve Fırını'nda her gün somun ve çorba dağıtımımız olacak" dedi. Başkan Dündar da bu iftar yemeklerine katılarak orucunu vatandaşlarla birlikte açacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.