Hava Durumu

Otomotiv devi Rusya'dan çekiliyor

Mitsubishi, geçtiğimiz günlerde motor üretimini durdurmuştu. Şirket bu defa da ülkedeki en büyük üretim tesisinde üretimi durdurma kararı aldı. Parça tedariği ve araç ihracatı faaliyetleri askıya alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Otomotiv devi Rusya'dan çekiliyor

Ukrayna'ya saldırması nedeniyle yaptırımların odağında yer alan Rusya'da, birçok otomobil üreticisi satışları durdurma kararı almıştı.

Rusya'daki üretimi durdurma kararı alan otomobil şirketleri arasına Mitsubishi de eklendi. Daha önce ülkede motor üretimini durduran şirket, şimdi de Rusya'daki en büyük üretim tesisinde üretimi süresiz askıya aldı.

İhracatı ve parça tedarik faaliyetlerini durduran Mitsubishi, bununla birlikte Rusya'da bir süredir Pajero Sport SUV modelinin üretiminin yapıldığı Kaluga tesisinde üretim durduruldu.

BİRÇOK ARACIN ÜRETİMİ ETKİLENECEK

Kaluga üretim tesisinde üretimin ve montajın durmasıyla birlikte de parça montajları yapılan Peugeot Traveller, Opel Combo ve Citroen Berlingo gibi pek çok aracın üretiminde aksamalar yaşanacak.

Bu durumun asıl sebebinin 'lojistik zorluklar' olduğunu söyleyen Mitsubishi, halihazırda devam eden çip sıkıntıları sebebiyle önümüzdeki günlerde Rusya'daki tüm faaliyetlerini durdurabileceğini de duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.