Hava Durumu

Pakistan da Katar'a asker gönderecek

Türkiye'den sonra Pakistan da Katar'a asker gönderme konusunda düğmeye bastı. Pakistan Meclisi'ne 20 bin asker gönderme kararı için önerge verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2017 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2017 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pakistan da Katar'a asker gönderecek

Kararın TBMM'nin Katar'a asker gönderme kararının ardından gelmesi Pakistan ile Türkiye arasındaki ittifakı yeniden gündeme getirdi.

Pakistan parlamentosunun alt kanadı Ulusal Meclis, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizle ilgili itidal çağrısı yaptı. Ulusal Meclis tarafından kabul edilen önergede, krizin taraflarınca "itidal gösterilmesi ve farklılıkların diyalog yoluyla çözülmesi" çağrısında bulunuldu. Ulusal Meclis, ayrıca Pakistan hükümetini "Müslüman ümmeti arasında bölgesel iş birliğini artıracak somut adımlar atmaya" çağırdı. Öte yandan, Ulusal Meclis Başkanı Ayaz Sadık, Ulusal Güvenlik Komitesinin 15 Haziran'da Katar krizi gündemiyle toplanacağını bildirdi.

ANLAŞMA DEVAM EDECEK

Öte yandan İslamabad yönetimi, Katar'dan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalatına devam edeceğini bildirdi.Pakistan Petrol ve Doğal Kaynaklar Bakanı Şahid Hakan Abbasi, yaptığı açıklamada, ülkesinin Katar ile geçen yıl imzaladığı ve 2031'e kadar geçerliliği olan 1 milyar dolarlık LNG ithalatı anlaşmasına bağlı kalacağını ifade etti. Abbasi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Katar'a herhangi bir kısıtlama uygulanmadığı için tarafların anlaşmaya sadık kalmakla yükümlü olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.