Hava Durumu

Piyasalar yangın yerine döndü! İslam Memiş altın için sert şekilde uyardı

Fed dün akşam kritik faiz kararını açıkladı. Bugün ise Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan kritik veriler sonrasında altın, Dolar, Euro ve borsa yükselişe geçti. Yatırımcılar ise fiyatları yakın takibe almış durumda. Peki altın fiyatları yükselir mi? Hangi seviyeden altın alınır? Dolar kuru ne kadar olur? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyararak tavsiyelerde bulundu. Altın pimi çekilmiş bomba gibi…

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2022 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2022 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Piyasalar yangın yerine döndü! İslam Memiş altın için sert şekilde uyardı

Piyasalarda Fed rüzgarı esmeye başladı. Amerika Merkez Bankasının (FED) 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Altın, Dolar ve Euro yükselişe geçti. Öte yandan Nisan enflasyonun beklentilerinin üzerinde gelmesi TL’de değer kayıplarına neden oldu. Yatırımcılar ise “Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Dolar ne kadar olacak?” sorularını sormaya başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın pimi çekilmiş bomba gibi” diyerek yatırımcıları uyardı.

“CİDDİ BİR RANT VAR, BU RANT ÇÖZÜLMEDEN ENFLASYON DÜŞMEZ”  
Enflasyon verilerini değerlendiren İslam Memiş, piyasadaki fiyatların denetilmesi için acilen bir adım atılmasını gerektiğini vurgulayan Memiş, “Piyasa sistemin önüne geçti. Herkes fiyatlamayı kafasına göre belirliyor. Gıdada, otomotivde, emlakta rant ekonomisi var. Yasa ve kanunların günlük olarak uygulanması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonla mücadele kalıcı tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, hal yasasının yıllardır çıkmadığını ve çiftçilerin bu durumdan yaşadığı mağduriyetleri dile getirdi. Üreticilerin kazanmadığını belirten Memiş, “Ciddi bir rant var. Bu rant çözülmeden enflasyon düşmez” ifadelerini kullandı.

“ALTIN BORÇLANMAYIN, İKİ KATI ÖDERSİNİZ”
Fed’in enflasyona karşı istikrarlı duruşuna dikkat çeken İslam Memiş, Fed’in adlığı her kararın altını da etkileyeceğini vurgulayarak, “Fed, açıkça bizim sorunumuz enflasyon ve bunu düşürmek için tüm enstrümanları kullanacağız, diyor. Yıl içinde 2 ya da 3 kez 50 baz puanlık faiz artırımına gidecek. Fed, nereye gideceğimizi bilmiyoruz, diyor. Fed’in doların değerini artırması bizi doğrudan ilgilendiriyor. Altının fiyatı onsla yani dolarla hesaplandığı için ister istemez gram altını etkileyecek. Düğün yapacaksanız ucuz bir altın bulamayacaksınız. Altın borçlanmayın, iki katı ödersiniz. Bankaların makas aralıkları açık. Al-satın önüne geçildi. Merkez bankaları bu süreci devam ettirecek." dedi.

“PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİ”
Altın için kritik seviyeleri açıklayan İslam Memiş, yatırımcıları uyararak, "Vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Jeopolitik risklerde ciddi artış var. Enflasyon dünyada artmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının sevdiği ortamdan geçiyoruz. Ons altında agresif yükseliş görmedik. Pimi çekilmiş bomba gibi duran bir altın, gümüş fiyatı var. 900 altı seviyeler bence kalıcı olmayabilir. Temmuzda 1200, yıllık bazda 1400 lira seviyeleri öngörümde değişiklik yok.” açıklamasında bulundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.