Hava Durumu

Putin'in bu kararı dünyayı şoke etti! Yakın...

Bucha'daki katliam sonrası dünyanın tepkisini çeken Vladimir Putin'in Ukrayna'nın önemli kentlerinden biri olan Mariupol'de 21 bin sivilin ölümüne neden olduğu ifade edildi. Kan donduran iddiaya göre Putin, Avrupa yaşananları görmesin diye ceset yakma aletleri getirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2022 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin'in bu kararı dünyayı şoke etti! Yakın...

 Ukrayna ile Rusya arasında propaganda savaşı sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı bin askerin teslim olduğunu paylaşırken Ukrayna bu iddiayı yalanladı. Mariupol belediye başkanının iddiasına göre 21 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Kan donduran iddiaya göre Rus lider Vladimir Putin, Avrupa'nın katliamı görmemesi adına cesetleri yakma talimatı verdi.

13 KREMATORYUM GETİRİLDİ

Kente giriş yapılamadığı için bu sayı tam olarak belirlenemiyor. Ukrayna'ya göre Rusya, Bucha'da yaşananlar olmasın diye saldırıyı dünyanın görmesini istemiyor.

CESETLERİ YAKACAKLAR!

Mariupol belediye başkanı dün akşam yaptığı açıklamada Rusya'nın şehre 13 adet krematoryum getirdiğini ifade ederek cesetleri yakmak ve kimseye göstermemek için Putin'in emir verdiğini belirtti.

Bucha'da sivillerin ölümüne neden olan Putin, Mariupol'de Avrupa'nın gözü önünde yine sivil katliamına hazırlanıyor. Mariupol'e ceset yakma aletlerinin getirildiği iddia edildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.