Hava Durumu

Putin'in Ukrayna'dan sonraki hedefi ne?

'Rusya'nın bir sonraki hedefi' ile ilgili flaş bir iddia geldi. Sürgündeki Rus oligark Mikhail Hodorkovski, Putin'in Ukrayna işgalinin başarıya ulaşması durumunda sıradaki hedefinin ne olacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2022 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2022 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin'in Ukrayna'dan sonraki hedefi ne?

Donbas'ın kontörlünü sağlamak için neredeyse tüm gücü ile Ukrayna'nın doğusuna saldıran Rus birlikleri Ukrayna güçlerini geri itmeye devam ederken sürgündeki Rus oligark Mikhail Hodorkovski, bundan sonraki sürece dair çarpıcı iddialarda bulundu.

Financial Times'a konuşan Hodorkovski, Putin'in Ukrayna işgalinin başarıya ulaşması durumunda sıradaki hedefinin ne olacağını açıkladı.

'UKRAYNA'DAN SONRAKİ HEDEF NATO'

Bir dönem Rusya'nın en zengin insanı olan Hodorkovski ülkedeki iç sorunlara çözüm bulmak adına Putin'in NATO ile bir savaş başlatabileceği uyarısında bulundu.

Hodorkovski, Putin'in Donbas bölgesini ele geçirme hedefine ulaşması halinde batı ile olan çatışmanın tırmanması tehdidinin ciddi olduğunun altını çizdi.

NATO'DAN DİKKAT ÇEKEN UYARI

Hodorkovski'nin uyarısının NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Ukrayna savaşı açıklamasının hemen ardından gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Dün Alman medyasında konuşan Stoltenberg, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

'Savaşın yıllarca sürebileceği gerçeğine hazırlanmalıyız. Ukrayna’yı desteklemekten vazgeçmemeliyiz. Maliyetleri yüksek olsa bile sadece askeri destek için değil, artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle de Ukrayna’ya destek vermeliyiz.'

Ukrayna ordusuna yapılan son teknoloji silah tedarikinin özellikle Donbas bölgesini Rus kontrolünden kurtarmaya yardımcı olabileceğinin altını çizen Genel Sekreter, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, ay sonunda İspanya’nın başkenti Madrid'de yapılacak NATO Zirvesi’nde, Ukrayna için bir yardım paketi üzerinde anlaşmaya varılmasının beklendiğini söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.