Hava Durumu

Rusların planlarını keçi bozdu

Rus ordusunun Ukrayna Zaporizhzhia’da ele geçirdiği bir hastaneyi güvenlik kordonuna almak için kurduğu bubi tuzakları, kendi başlarına iş açtı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2022 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2022 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusların planlarını keçi bozdu

Ukraynalı bir keçinin, Zaporizhzhia'da, Rusların bir hastanenin çevresine kurdukları bubi tuzağını tetiklenmesi sonucu oluşan patlamada en az 40 Rus askeri yaralandı. Rus birlikleri, tuzak Kinski Rozdory köyündeki bir çiftlikten kaçan bir keçi tarafından tetiklendiğinde, hâlâ bir tetikleme teli kurmaya devam ediyordu. Ukrayna Baş İstihbarat Müdürlüğü, Rus birliklerinin yerel bir hastanenin çevresine el bombaları yerleştirdiklerini ve tuzağı "dairesel bir savunma" olarak tasarladıklarını söyledi.

Ancak tuzak kurulduktan kısa bir süre sonra, çiftlikten kaçan keçi bölgeye doğru yürüdü ve onlarca askerin yaralanmasına neden olan bir zincirleme reaksiyon yarattı.

BİRKAÇ EL BOMBASI DA PATLADI

Savunma İstihbaratı, “Keçinin 'kaotik' hareketlerinin bir sonucu olarak birkaç el bombasının da patladığını bildirdi.

Yapılan açıklamada "Bir zincirleme reaksiyonun sonucu olarak, birkaç (Rus) farklı derecelerde şiddette yaralanmalara maruz kaldı." denildi.

40 RUS ASKERİ YARALANDI

Olayda en az 40 Rus askerinin yaralandığı sanılıyor.

Keçinin akıbeti ise henüz bilinmiyor. Sosyal medyada olayın duyulmasıyla birlikte hayvana “Kiev Keçisi” denmeye başlandı.

Bu isim aynı zamanda Kremlin'in başkenti işgali sırasında çok sayıda Rus uçağını düşürmesiyle tanınan, Kiev'in Hayaleti olarak da bilinen efsanevi bir kahraman pilota atıfta bulunuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.