Hava Durumu

Rusya ile Polonya arasında gerginlik tırmanıyor!

Rusya tarafından bugün yapılan açıklamada, doğu Ukrayna'daki saldırılarda 80'e yakın Polonyalı savaşçının öldürüldüğü bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2022 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2022 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya ile Polonya arasında gerginlik tırmanıyor!

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesindeki Megatex çinko fabrikasına yapılan saldırılarda 80e kadar Polonyalı paralı asker, 20 zırhlı savaş aracı ve sekiz Grad çoklu roketatarın imha edildiğini duyurdu.

Rusya'nın üzerinde hak iddia ettiği Donetsk bölgesi, Moskova'nın Şubat ayı sonlarında Ukrayna'ya yönelik taarruzuna başlamasından bu yana en şiddetli çatışmalara sahne oldu.  Nisan ayında savunma bakanlığı, kuzeydoğudaki Harkov kentinde yaklaşık 30 Polonyalı paralı askerin öldürüldüğünü söylemişti.

POLONYA BAYRAĞININ KALDIRILDIĞINI AÇIKLADILAR

Rusya ile NATO üyesi Polonya arasında bu açıklamanın ardından gerilim tırmandı. Polonyalı askerlerin öldürüldüğüne yönelik haberler, Rusya'nın 1940ta Sovyetler Birliği tarafından binlerce Polonyalının öldürülmesinin anısına bir anıttan Polonya bayrağını kaldırdığını açıklamasının ardından geldi.

Son dönemde Polonya ile Rusya arasında Rusya'nın karadan bağlantısı olmayan, Baltık Denizi kıyısında Litvanya ve Polonya arasında yer alan toprağı Kaliningrad krizi yaşanmıştı.

Litvanya'nın Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırım listesinde olan bazı malların toprakları üzerinden Kaliningrada transit geçişini engelleme kararı alması 4 aydır devam eden Ukrayna-Rusya savaşında, Rusya ve Batıyı bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Kaliningrad, Ukrayna'daki savaş nedeniyle AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan birine ev sahipliği yaparken coğrafi konumu gereği anahtar konumdaki bölgede yaşanan krizin çatışmaya dönüşmesi ihtimali endişe yarattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.