Hava Durumu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan dikkat çeken açıklama!

Koronavirüs kısıtlamalarıyla ilgili konuşan Bakan Koca, "Bu dönemde giderek salgının gündemimizden çıktığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde kısıtlamalar değil kişisel önlemlerin alındığı bir sürece gireceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2022 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2022 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan dikkat çeken açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da il durum değerlendirme toplantısında koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

EN ÖNEMLİ TOPLANTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüsü artık zihnimizden çıkarma vakti geldi. Daha güvendeyiz çünkü aşımız var. Hastanelerimizde, yoğun bakımlarımızda hastalarımız azalmaktadır. Bilim kurulunda salgında gelinen son durumu ele alacağız. Bu en önemli toplantı olacak." dedi.

SALGIN GÜNDEMİMİZDEN ÇIKIYOR

Koca, "Bu dönemde giderek salgının gündemimizden çıktığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde kısıtlamalar değil kişisel önlemlerin alındığı bir sürece gireceğiz." ifadelerini kullandı.

'OMİCRON ÖNCESİ HASTANE YÜKÜMÜZ ŞU AN TÜRKİYE'dE 4'TE 1'E İNMİŞ DURUMDA'

Koca, yerli insülin üretimiyle ilgili soruyu, "Şu an piyasada kullanılan insülinlerin yüzde 85'ini oluşturan bir çağrı oldu. Diğerlerine de Ar-Ge çalışmalarında destek veriyor olacağız. Önümüzdeki dönemde hücreden itibaren insülin üretimini yapmak istiyoruz" şeklinde yanıtladı.

SALGINDA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan 153 bin 318 testte 3 bin 268 vaka tespit edildi. 17 kişi hayatını kaybederken, 14 bin 952 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.